Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika naznaka da je tako

Ovome se nitko nije nadao: Kloppov "taktički genij" preuzima klupu Arsenala?!

Govorilo se o Allegriju, Ancelottiju, Enriqueu i sličnima, a na klupu Arsenala sjest će "debitant"?

Galerija Željko Buvač i Jurgen Klopp (Foto: AFP) Željko Buvač i Jurgen Klopp (Foto: AFP) Željko Buvač i Jurgen Klopp (Foto: AFP) +3 Željko Buvač i Jurgen Klopp (Foto: AFP)

Nevjerojatni rasplet čeka navijače Arsenala u potrazi za novim trenerom. Ako je za vjerovati portalu PravdaBL, koji je prije tri godine otkrio da Klopp preuzima Liverpool i da s njim dolazi Željko Buvač, Arsenal je na pragu dogovora s dojučerašnjim pomoćnikom aktualnog menadžera Liverpoola!

"Taktički genije iz sjene" Željko Buvač već je napustio Jurgena Kloppa i klupu Liverpoola na kojoj je služio kao pomoćni trener, te se vratio Mainz gdje navodno puni baterije i pregovara s Arsenalom oko ovoljetnog angažmana. Podsjetimo, u ponedjeljak je osvanula vijest da je Buvač nakon svađe s Kloppom napustio Redse i nema se više namjeru vraćati.

Buvač i Klopp počeli su surađivati još u Mainzu (2001. godine) i od tada su nerazdvojeni u svojoj karijeri, dok će mnogi za njega reći da se radi o "taktičkom geniju" bez kojega Klopp ne bi postigao sve što je postigao. Uostalom, Klopp ga je nazivao ''genijem'' i "gospodarom treninga", odnosno "mozgom njegovog trenerskog tima".

Wenger je prije 10-ak dana objavio da napušta klupu Arsenala nakon čak 22 godine provedene na u londonskom klubu. Mnogo je potencijalnih kandidata za njegovog nasljednika, a među najzvučnijim imenima spominju se Allegri, Luis Enrique i Carlo Ancelotti. Međutim Arsenal navodno ne želi platiti veliki novac koji traže spomenuti treneri, već traži osobu koja bi bila revolucionar, poput Wengera kada je 1996. godine dolazio u klub.

Jedna od činjenica zbog čega se ova vijest čini istinitom je podatak da je glavni čovjek za dovođenje igrača i trenera u klub Sven Mislintat, bivši član Borussije Dortmund iz doba kada su Klopp i Buvač sjedili na klupi.

Sve su to još uvijek samo nagađanja, ali kladionice su također dodale ulja na vatru. Naime, prema većini kladionica upravo je Buvač novi najveći favorit za klupu Arsenal...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider