Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"merci arsene"

Arsene Wenger potvrdio da naljeto napušta Arsenal: "Vrijeme je da odstupim"

Menadžer Arsenala Arsene Wenger donio je odluku da ovog ljeta odstupa s klupe londonskog kluba.

Galerija Arsene Wenger (Foto: AFP) Arsene Wenger (Foto: AFP)

Gotovo je! Arsene Wenger donio je odluku da je stigao kraj njegove ere na klupi Arsenala

"Nakon što sam pomno razmislio i razgovarao s klubom, osjećam da je vrijeme da odstupim s mjesta trenera na kraju sezone", rekao je Wenger. 

"Zahvalan sam što sam imao priliku služiti klubu toliki niz godina za pamćenje. Vodio sam klub predano i maksimalno profesionalno. Želim zahvaliti svom osoblju, igračima, direktorima i navijačima koji su učini klub ovako posebnim.

Pozivam navijače da podrže momčad i da završimo ovo poglavlje u pobjedničkom tonu. Navijači Arsenala, čuvajte vrijednosti našeg kluba.

Volim klub i zauvijek ću biti njegov najveći navijač!

Arsene Wenger", napisao je francuski menadžer. 

Wenger je klupu Arsenala preuzeo u rujnu 1996. godine, što znači da je bez prestanka vodio londonski sastav pune 22 godine. U tom je periodu osvojio tri prvenstva s Arsenalom, sedam titula u FA Cupu i sedam naslova pobjednika superkupa (Community Shield).

"Ovo je jedan od najtežih dana u klupskoj povijesti. Jedan od glavnih razloga zbog kojih smo se uključili u rad Arsenala jest zbog onoga što je Wenger radio na terenu i izvan njega. Njegova dugovječnost i konzistencija u tako dugačkom periodu i na tako visokom nivou nikada neće biti nadmašena", rekao je Stan Kroenke, jedan od vlasnika Arsenala . 

Arsenal je u Premierligi tek šesti sastav na prvenstvenoj ljestvici s čak 33 boda manje od prvaka. Jedina nada za izlazak u Ligu prvaka iduće sezone krije se u osvajanju Europa lige, a na tom putu stoji Atletico Madrid, te u slučaju prolaska Marseille i Salzburg.

Jedan od glavnih kandidata za klupu Arsenala bivši je trener Borussije Dortmund – Thomas Tuchel

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider