Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POHVALIO DOLAZAK BREKALA

Zekić prokomentirao izostanak Livaje: "I nama nedostaju igrači, ali to nekad da onu unutarnju snagu"

Vrlo zanimljivo najavio je Zoran Zekić susret protiv Hajduka, ali je i otkrio kako će najveće ovozimsko pojačanje od prve minute u vatru.

Zoran Zekić (Foto: Vlado Kos / Cropix)

Vrlo važan susret 21. kola HNL-a odigrat će Osijek i Hajduk na Opus Areni. Susret posebno važan za goste, kojima bi poraz gotovo sigurno značio gubitak priključka s vrhom, odnosno očekuje se da bi im lider ljestvice pobjegao. 

Upravo zbog toga oni moraju igrati na tri boda, ali bit će to dodatno otežano izostankom najboljeg igrača Marka Livaje, ali i još nekih prvotimaca, poput Nike Sigura i Emira Sahitija.

Hajduk bez Livaje može ponuditi puno iznenađenja

Kako se je Osijeku pripremati za Hajduk koji će ponuditi nešto novo, jer je poznato kako se njihova igra velikim dijelom svodi na Marka Livaju? Kako njega nema, moguća su iznenađenja, a svjestan je toga trener Zoran Zekić.

"To može biti velika zamka. Naravno da je izostanak jednog Livaje hendikep, kao i nekih drugih igrača koji ne mogu nastupiti, ali puno se puta pokazalo da momčad u takvoj situaciji pronađe neku svoju unutarnju snagu. Imamo i mi svojih problema i izostanaka, posebno u napadačkoj liniji", otkrio je Zekić, dodavši kako su od onih koji su startali prethodnu utakmicu upitni Kristijan Lovrić i Marin Prekodravac.

No, igrat će najboljih 11 koje ima na raspolaganju, a unutar tog sastava bit će najveće zimsko pojačanje, Enis Čokaj.

"Enis će početi utakmicu, to nije tajna. Karakterno je fantastičan dečko i upija sve ono o čemu razgovaramo. Mislim da će nam dati dodatnu energiju i kvalitetu na terenu", potvrdio je.

"Da sam igrač, ne bih spavao prije ovakve utakmice"

Osijek na Opus Areni još uvijek nije savladao niti jednog od tri najveća HNL konkurenta. Dinamo i Hajduk su odnijeli po tri boda, dok je susret s Rijekom završio bez pobjednika.

Postavlja se pitanje je li vrijeme za onu prvu "derbi" pobjedu na novom stadionu? Posebno jer će stadion ponovno biti krcat.

"Mislim da to svima mora biti samo dodatni motiv i želja. Ne znam što može biti ljepše od toga. U Osijeku sam dosta toga prošao, od brojke od 300 ljudi na tribinama, pa do punog stadiona i sjajne atmosfere. Da sam igrač ne bih noćas spavao od želje da ostavim srce na terenu i pokažem najbolje od sebe", potvrdio je Zekić kakav je njegov stav.

Susret se igra u subotu na Opus Areni, s početkom od 17 sati i 30 minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider