Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za četiri dana - europa

Zekić: "Odigrali smo derbi koji ćemo pamtiti", Kopić: "Dogodilo se sve loše što se moglo dogoditi"

Osijek je pobjednički otvorio novu sezonu HNL-a, dok je Hajduk Gradski vrt napustio s mnogo više problema od gubitka triju bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju navečer odigran je prvi ovosezonski derbi Prve HNL. Osijek je u Gradskom vrtu s 4:1 pobijedio Hajduk i sada pun samopouzdanja kreće u Škotsku, gdje ga čeka uzvrat 2. pretkola Europske lige protiv Rangersa. S druge strane, Hajduk su zahvatile nevolje s ozljedama i pitanje je u kakvu će stanju istrčati u Sofiji protiv Slavije.

Treneri Zoran Zekić (Osijek) i Željko Kopić (Hajduk) bili su potpuno različita raspoloženja nakon susreta.

"Odigrali smo derbi koji ćemo pamtiti. I protiv Rangersa smo odigrali jako dobro, nedostajao je samo pogodak da ugođaj bude poput ovoga. Čestitam igračima koji su nakon psihičkog i fizičkog pražnjenja odgovorili na ovakav način i navijačima na sjajnom navijanju", kazao je Zekić.

U četvrtak Osijek igra uzvrat Europske lige u kojem lovi 0:1 zaostatak protiv Rangersa.

"Igrat će pred 60 tisuća navijača, bit će puno agresivniji i odvažniji, trebamo biti ponosni, hrabri, pametni i pravovremeni. Trebamo uživati, a ne plašiti se. Nadam se da ćemo se svi radovati i biti pozitivniji", rekao je dobro raspoloženi Zekić.

S druge pak strane, Željko Kopić nije skrivao razočaranje.

"Jako dobro smo ušli u utakmicu, postigli smo pogodak za vodstvo, međutim nakon toga imali smo nekoliko loših obrambenih reakcija, zbog čega smo na brzinu primili dva gola, a u drugom dijelu dogodilo nam se sve loše što se moglo dogoditi, od jedanaesterca, ozljede vratara Tomislava Duke, pa do ozljede kapetana Nižića, zbog čega smo ostali s igračem manje. Sada moramo učiniti sve da se posložimo, regeneriramo i budemo spremni za uzvrat protiv Slavije."

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider