Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"borit ćemo se do kraja"

Zoran Zekić otkrio što se dogodilo njegovim igračima protiv Austrije

Nogometaši Osijeka imali su priliku povesti 2:0 u 19. minuti utakmice, no lopta Borbe Barišića s bijele točke odsjela je na vratnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u 3. pretkolu Europa lige učinili nezamislivo i izbacili veliki nizozemski PSV, nogometaši Osijeka pokleknuli su u prvoj utakmici play-off runde protiv bečke Austrije u Gradskom vrtu. Momčad Zorana Zekića povela je u 15. minuti, nekoliko minuta kasnije imala je jedanaesterac da povede 2:0, no lopta Borne Barišića odsjela je na vratnici. Tu je krenuo preokret Austrije.

"Skupo se pogreške plaćaju. Kod prvog gola Petrović ne napravi prekršaj, jer ima žuti karton, a Lesjak napravi prekršaj kod drugog, pa ovaj zabije iz slobodnjaka. Promašiš penal, pa dobiješ gol i bilo nam jako teško poslije", rekao je trener Osijeka Zekić, te nastavio:

"Presudili su faktor sreće i malo iskustva, no trebam priznati da danas nismo bili energetski kako sam očekivao. Previše smo se uvukli u krilo zadnje linije u nekim trenucima. Borit ćemo se do kraja, ali moram se zahvaliti dečkima bez obzira na poraz i taktičke pogreške, jer se one dešavaju. Jednostavno, vjerojatno ih je i malo atmosfera sputavala", rekao je poslije susreta Zekić, a u sličnom tonu govorio je i Mile Škorić.

"Znali smo da će biti teško, možda i teže nego s PSV-om. Da smo zabili penal siguran sam da bi s 2:0 otišli na poluvrijeme ili s možda čak i više. Oni su zabili iz prve ozbiljnije situacije i od tada je sve otišlo na drugu stranu. Nažalost manjak iskustva se pokazao. Trebali smo biti mirniji, nismo se trebali uvlačiti golmanu u krilo u nekim situacijama. Probat ćemo u sljedećih 90 minuta preokrenuti rezultat", zaključio je branič Osijeka.

Osijek će zaostatak 1:2 pokušati preokrenuti idućeg tjedna u Beču.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider