Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže puno navijača

Ova dva stadiona čekaju Vatrene na putu do povijesnog trofeja: Kamo god stignu, sve će gorjeti

Final Four Lige nacija igra se sredinom lipnja u Nizozemskoj.

De Grolsch Veste, stadion Twentea (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija iščekuje ždrijeb Final Foura Lige nacija, koji se održava danas s početkom u 11:00 u izravnom prijenosu samo na gol.hr-u!

Vatreni su se kao pobjednik skupine plasirali na završni turnir i pokušat će osvojiti ovaj prestižni trofej, što bi bio povijesni uspjeh za hrvatski nogomet.

Tehničke informacije odavno su poznate: termini polufinala su 14. i 15. lipnja, dok će se utakmica za treće mjesto i finale igrati 18. lipnja. Nizozemska, Italija ili Španjolska - netko od njih bit će suparnik Hrvatske u polufinalu.

Stadioni na kojima će se igrati Final Four Lige nacija su De Kuip i De Grolsch Veste, domovi Feyenoorda i Twentea.

Iako je prvotno bilo zamišljeno da umjesto Twenteova bude Ajaxova Amsterdam Arena, na koncu se ipak odustalo od toga.

Twenteov bombončić

U gradu Enschede, na krajnjem istoku Nizozemske, igrat će se polufinale i utakmica za treće mjesto. De Grolsch Veste pravi je bombončić od stadiona, izgrađen prvotno 1998. godine, nakon čega je u nekoliko etapa postupno povećavan njegov kapacitet do sadašnjih 30.205 gledatelja.

Kada su se Nizozemska i Belgija natjecale za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018., taj je stadion bio jedan od pet nizozemskih na kojima je bilo predviđeno da se igra, a da je njihova kandidatura pobijedila, Nizozemci bi mu povećali kapacitet na 44.000.

Kultni De Kuip

De Kuip će biti stadion na kojem će igrati Hrvatska ako u polufinalu izvuče domaćina Nizozemsku. Riječ je o zdanju izgrađenom 1937. godine koje je temeljitu renovaciju doživjelo i današnji ogled poprimilo 1994. Današnji je kapacitet stadiona 51.117 gledatelja.

Na De Kuipu su se igrale mnoge značajne utakmice u povijesti nogometa. Dva finala Kupa prvaka (1972. i 1982.), čak šest finala Kupa pobjednika kupova, kao i finale Kupa Uefa 2002. godine kada je Feyenoord s 3:2 pobijedio Borussiju Dortmund i osvojio trofej. Što se reprezentativnog nogometa tiče, De Kuip je puno puta bio domaćin reprezentaciji Nizozemske, ali najveća reprezentativna utakmica ikad odigrana ovdje ne pripada Oranju - bilo je to finale Europskog prvenstva 2000. između Francuske i Italije.

De Kuip, stadion Feyenoorda De Kuip, stadion Feyenoorda (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider