Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak posao za Real i Barcu

Barca ipak nije izbačena, ali čeka ih težak protivnik: Real putuje u Kataloniju

Poznati su parovi četvrtfinala Kupa kralja.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Održan je ždrijeb četvrtfinala španjolskog Kupa kralja. Svoje protivnike saznali su Real i Barcelona, koji će imati vrlo teške zadatke u borbi za polufinale.

Posebno se to odnosi na Barcelonu, koja će igrati protiv treće momčadi Španjolske Seville. Dobra vijest za Barcelonu je da se prva utakmica igra na uzavrelom San Pizjuanu, a uzvrat na njihovu Camp Nouu.

Barcelona je uoči ždrijeba doznala dobru vijest: španjolski Savez presudio je da Katalonci neće biti izbačeni iz natjecanja. Podsjetimo, Levante se žalio da igrač Barcelone Chumi nije imao pravo nastupa u osmini finala.

Juan Brandariz, poznatiji kao Chumi, nastupio je u početnom sastavu Barcelone, iako je zaradio suspenziju igrajući za Barcelonu B, koju nije odradio. Članak 56.3 disciplinskog koda glasi:

"Dok ne odsluži suspenziju zarađenu u momčadi, igrač ne smije nastupiti ni za jedan drugi uzrast ili drugu momčad."

Real izbačen zbog slične situacije, Barca se izvukla

Međutim, Barcelona se izvukla jer je Levante, prema sutkinji Carmen Perez, zakasnio s prijavom. Klub iz Valencije ima opciju žaliti se višim instancama.

Barcelona tvrdi da nisu napravili ništa ilegalno; pozivaju se na pravilo da igrač za lakše prekršaje može odslužiti kaznu samo u natjecanju u kojem je zaradio suspenziju te da njegova suspenzija u Segundi B nema utjecaja na Kup. Međutim, prema tumačenjima slučaja u španjolskim medijima, takvi argumenti Barceloni ne bi prošli da se Levante žalio na vrijeme. 

Chumi je svoju utakmicu suspenzije trebao odraditi u sljedećoj utakmici Barcelone B, koja je bila na rasporedu tri dana nakon sporne utakmice Kupa. Prije te utakmice, tumači ugledni El Mundo, Chumi nije smio nastupiti ni za jednu momčad Barcelone, pa tako ni onu koja se suprotstavila Levanteu u Kupu.

Iz Kupa kralja je zbog relativno slične situacije prije tri godine izbačen Real Madrid. Tada je Denis Čerišev zaradio suspenziju zbog tri žuta kartona u sezoni ranije igrajući u Kupu za Villarreal, a nije ju odradio prije nastupa za Real Madrid.

Real protiv neugodnog protivnika

Real Madrid je dobio nešto lakši posao od Barcelone - Kraljevski klub igrat će protiv Girone, trenutno devete momčadi prvenstva. S katalonskim klubom kroz povijest Real ima tri međusobna susreta – ove i prošle sezone – i upisao je dvije pobjede i jedan poraz. Prva utakmica igra se u Madridu.

U ostalim susretima Espanyol igra protiv Betisa (prva utakmica u Barceloni), a Getafe protiv Valencije.

Prve utakmice na rasporedu su 23. siječnja, dok su uzvrati tjedan dana kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider