Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
splićani najzadovoljniji

Ždrijeb Konferencijske lige: Hajduk, Rijeka i Osijek saznali protivnike, nikome neće biti lako

Hajduk, Rijeka i Osijek saznali protivnike u play-offu Konferencijske lige.

Konferencijska liga (Foto: gol.hr)

Tri hrvatska predstavnika u Konferencijskoj ligi saznala su potencijalne protivnike u play-offu, posljednjoj rundi kvalifikacija uoči natjecanja po skupinama.

Hajduk, Rijeka i Osijek prvo moraju proći 3. pretkolo, no ako to uspiju znaju protiv koga igraju za skupine.

Hrvatski klubovi u play-offu Konferencijske lige:

  • Rosenborg/Hearts - Hajduk/PAOK
  • Lille - B36 Torshavn/Rijeka 
  • Olympiakos/Genk (poraženi) - Osijek/Adana 

Rijeka je veliki favorit u 3. pretkolu protiv B36 Torshavna s Farskih otoka i jedina je praktički sigurna u utakmice play-offa. Hajduk i Osijek moraju proći puno teže prepreke, grčki PAOK i tursku Adanu.

Prve utakmice play-offa Konferencijske lige igraju se 24. kolovoza, dok su uzvrati sedam dana kasnije.

Rijeka je najgore prošla u ovom ždrijebu play-offa jer je francuski Lille bio jedini protivnik kojeg se po svaku cijenu htjelo izbjeći.

Ni Osijek se nije imao čemu veseliti. Igrat će protiv poraženog iz dvoboja Europske lige Olympiakos - Gent. Ovi klubovi nisu na svojoj najvišoj razini i neka šansa ipak postoji.

Hajduk ima najviše šanse, ali i teška gostovanja

Hajduk je u ovom ždrijebu najbolje prošao jer je imao status nositelja zahvaljujući PAOK-u, no ipak nije dobio željeno Celje ili bečki Rapid. Ipak, izbjegao je minu zvanu Osasuna i to je najvažnije za Splićane.

Rosenborg bi trebao proći škotski Hearts i Bijele u slučaju prolaska PAOK-a čeka daleko i teško gostovanje kod legendarnog norveškog kluba koji je usred natjecateljske sezone. Utjehu nudi tek osmo mjesto Rosenborga u prvenstvu nakon 18. kola.

No Hajduk je ipak dobio dva prolazna protivnika na putu do Konferencijske lige. Za razliku od Villarreala prošle godine, PAOK i Rosenborg/Hearts klubovi su koji se moraju proći ako se želi igrati skupine europskog natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider