Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljivi parovi

Ždrijeb Europske lige: Njemački derbi, Romi Lyon, Man United favorit

Ždrijeb u Nyon odredio je parove osmine finala Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Europskoj ligi ostalo je 16 najboljih klubova koji će se prvo boriti za četvrtfinale. Saznali smo osam parova osmine finala od kojih su neki posebno zanimljivi poput njemačkog derbija između Schalkea i Borussije (M) ili pak grčko-turskog obračuna Olympiakosa i Bešiktaša.

Nakon što su izbacili Tottenham, Lovre Kalinić i njegov Gent imaju veliku šansu za novi povijesni uspjeh. Igraju protiv Genka, suparnika iz belgijskog prvenstva. Roma i Lyon vrlo su jak par. Bit će to sudar dva kluba koji su igrali jesen u Ligi prvaka.

Najveći favorit natjecanja Manchester United igra protiv ruskog Rostova. Skupa momčad Josea Mourinha favorit je ovog natjecanja, a vjerojatno će pokušati ići do kraja jer osvajanje Europske lige donosi izravan plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Podsjetimo, United ne stoji najbolje u Premierligi pa je ovo možda čak i plan A za Mourinha.

Prve utakmice osmine finala su 9. ožujka, a uzvrati sedam dana kasnije.

Najviše predstavnika u ždrijebu imala je Belgija, čak tri kluba, a treba istaknuti i kako nije bilo nikakvih restrikcija pri izvlačenju. Nije bilo nositelja i svi su mogli igrati protiv svih.

Parovi osmine finala Europske lige:

Celta - Krasnodar

APOEL - Anderlecht

Schalke - Borussia (M)

Lyon - Roma

Rostov - Manchester United

Olympiakos - Bešiktaš

Gent - Genk

Kopenhagen - Ajax

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider