Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispao šahtar

Lovre Kalinić i Gent izbacili Tottenham!

Nova iznenađenja dogodila su se u Europskoj ligi od koje su se oprostili Tottenham i Fiorentina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Fiorentine i Tottenhama oprostili su se od Europe nakon što su neočekivano ispali u 16-ini finala Europske lige.

Fiorentina je u prvom susretu u Monchengladbachu pobijedila Borussiju 1-0, no u Firenzi je izgubila 2-4 premda je nakon pola sata igre vodila 2-0. U nevjerojatnom dvoboju prvi pogodak zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić.

Tottenham je u prvom susretu izgubio na gostovanju kod Genta 0-1, a u uzvratu u Londonu je odigrao nedovoljnih 2-2. Ponovo jedan od najboljih igrača u belgijskom sastavu bio je Lovre Kalinić koji je obranio nekoliko teških udaraca.

FIORENTINA - BORUSSIA (M) 2-4

Kalinić je doveo 'viole' u vodstvo u 16. minuti utakmice. Hrvatski napadač zabio je preciznim udarcem iskosa s lijeve strane nakon sjajnog proigravanja Bernardeschija. Bio je to njegov već 16. pogodak ove sezone u svim natjecanjima, pri čemu peti u Europi.

Na 2-0 je povisio Borja Valero nakon katastrofalne pogreške gostujućeg braniča Jannika Vestergaarda koji je promašio cijelu loptu i pao. Španjolac je poklon iskoristio zabivši za 2-0.

U završnici prvog poluvremena gosti su smanjili iz kaznenog udarca, a pogodak je postigao Lars Stindl. Isti je igrač u 48. minuti zabio za izjednačenje vrativši goste u život. Potpuni preokret dogodio se u 55. minuti kada je Stindl po treći put svladao Cipriana Tatarusanua i to sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Fantastičnu igru u nastavku Nijemci su okrunili i četvrtim pogotkom u 60. minuti, a među strijelce se upisao Andreas Christiansen.

Milan Badelj je igrao do 64. minute kada je zamijenjen, dok Hrvoje Milić nije nastupio.

TOTTENHAM - GENT 2-2

Iznenađenje je priredio i Gent koji je u Londonu odigrao 2-2 protiv Tottenhama i tako obranio pogodak prednosti iz prve utakmice. Spursi su poveli u 10. minuti golom Christiana Eriksena, a 10 minuta kasnije pogodak je postigao i Harry Kane, ali u vlastitu mrežu. Problemi za Tottenham nastavili su se u 40. minuti kada je glupost dana načinio Dele Alli zaradivši izravni crveni karton. Alli je s dvije noge ušao u Brechta Dejaegerea i skoro mu slomio nogu.

Domaćin je u novo vodstvo stigao u 61. minuti kada je Victor Wanyama lijepim udarcem sa 16 metara svladao Kalinića. Tottenham je potom jurnuo po još jedan pogodak koji bi Engleze odveo dalje, no Belgijanci su u 80. minuti izjednačili golom Jeremyja Perbeta i priči je bio kraj.

Lovre Kalinić je ponovo bio odličan, a koncem prvog dijela dobio žuti karton zbog zadržavanja.

Celta je u Harkivu nakon produžetaka pobijedila Šahtar 2-0 i izborila plasman u osminu finala. Celta je u regularnom dijelu utakmice pobijedila 1-0, identičnim rezultatom kojim su Ukrajinci slavili u Vigu.

Španjolci su izborili produžetak u posljednjim trenucima susreta golom iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Iago Aspas.

Kazneni udarac je skrivio vratar Andrij Pjatov oborivši Johna Guidettija.

U produžetku su gosti zabili još jedan pogodak, a strijelac je bio Gustavo Cabral u 108. minuti nakon ubačaja iz kornera.

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, a u 119. minuti je zaradio žuti karton.

Lyon je i u uzvratu 'razbio' nizozemski AZ Alkmaar. Francuzi su u prvom susretu u Alkmaaru pobijedili 4-1, a na svom travnjaku 7-1. Golove su zabili Nabil Fekir (5, 27, 78), Maxwell Cornet (17), Sergi Darder (34), Aouar (87), Diakhaby (89), dok je pogodak za goste zabio Levi Garcia (26).

Uzvratni susreti šesnaestine finala Europske lige:

Osmanlispor (Tur) - OLYMPIAKOS (Grč) 0-3 (1. utakmica 0-0)
APOEL NIKOZIJA (Cip) - Athletic Bilbao (Špa) 2-0 (2-3)
BEŠIKTAŠ (Tur) - Hapoel Beer Scheva (Izr) 2-1 (3-1)
AJAX (Niz) - Legia Varšava (Polj) 1-0 (0-0)
Zenit St. Peterburg (Rus) - ANDERLECHT (Bel) 3-1 (0-2)
ROMA (Ita) - Villarreal (Špa) 0-1 (4-0)
Tottenham (Eng) - GENT (Bel) 2-2 (0-1)
Fiorentina (Ita) - BORUSSIA MONC. (Njem) 2-4 (1-0)
LYON (Fra) - AZ Alkmaar (Niz) 7-1 (4-1)
GENK (Bel) - Astra Giurgiu (Rum) 1-0 (2-2)
Sparta Prag (Češ) - ROSTOV (Rus) 1-1 (0-4)
KOPENHAGEN (Dan) - Ludogorec (Bug) 0-0 (2-1)

Igrano u srijedu:

SCHALKE (Njem) - Paok (Grč) 1-1 (3-0)
St. Etienne (Fra) - MANCHESTER UNITED (Eng) 0-1 (0-3)
Fenerbahče (Tur) - KRASNODAR (Rus) 1-1 (0-1)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider