Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo majstore

Kalinić izludio igrače Tottenhama, Gent upisao veliku pobjedu!

Belgijski Gent našeg Lovre Kalinića iznenadio je Tottenham u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši vratar Hajduka Lovre Kalinić sačuvao je svoju mrežu netaknutom u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige u kojoj je njegov Gent s minimalnih 1:0 slavio protiv engleskog Tottenhama. Iako su Spursi nastupili u praktički najjačem sastavu s Kaneom, Alijem, Llorisom i ostalima, Gent je odigrao jako dobru utakmicu i zasluženo slavio pobjedu.

Pobjednika je odlučio pogodak Jeremyja Perbeta u 59. minuti. Najbliže golu Tottenham je bio u 49. minuti kada je Harry Kane pogodio vratnicu.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana u Londonu.

Premda je posljednju službenu utakmicu igrao u prosincu, Šahtar je odigrao odlično u Španjolskoj pobijedivši Celtu 1-0. Pogodak odluke zabio je Blanco Leščuk u 27. minuti susreta. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna odigrao je cijeli susret za Šahtar, a u 45. minuti je dobio žuti karton.

Fiorentina je do pobjede u Moenchengladbachu stigla lijepim pogotkom Federica Bernardeschija iz slobodnog udarca u 44. minuti. Tri minute ranije domaćin je imao odličnu priliku, no udarac Fabiana Johnsona završio je u okviru gola. Nikola Kalinić je za 'viole' igrao do 77. minute, Milan Badelj je odradio cijeli susret, dok Hrvoje Milić nije nastupio.

Lyon je lako na gostovanju pobijedio AZ Alkmaar 4-1 i praktički osigurao nastavak natjecanja. Golove za goste zabili su Lucas Tousart (26), Alexandre Lacazette (45+2, 57) i Jordan Feri (90+4), dok je pogodak za Nizozemce zabio Alireza Jahanbakhsh (68-11m).

Rostov je sav posao obavio u prvoj utakmici pobijedivši prašku Spartu 4-0. Golove za domaćine zabili su Miha Mevlja (15), Dimitri Poloz (38), Christian Noboa (40) i Aleksandar Buharov (67).

Veliki korak prema plasmanu u osminu finala načinio je i Kopenhagen pobijedivši u Sofiji Ludogorec 2-1. Danci su zabili po jedan pogodak na otvaranju svakog poluvremena, u drugoj minuti vlastitu mrežu je pogodio Anicet Abel, a u 53. minuti zabio je Youseff Toutouh. Pogodak nade za Ludogorec zabio je Claudiu Keseru u 81. minuti.

Olympiakos i Osmanlispor su odigrali 0-0 u susretu s devet žutih i jednim crvenim kartonom. 'Pocrvenio' je domaći stoper Viana u 74. minuti zbog nesportskog poteza.

Krasnodar je pobijedio Fenerbahče 1-0, a pogodak odluke zabio je Viktor Claesson u četvrtoj minuti utakmice. Za ruski sastav to je bila prva službena utakmica nakon 5. prosinca kada je završio prvi dio ruskog prvenstva. Od tada je Krasnodar odigrao sedam prijateljskih utakmica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider