Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakve poslastice

Zašto smo nakon godinu dana opet gledali tužnog Messija? Zbog onoga što slijedi

Lionel Messi na klupi, slika je to na koju nismo navikli, ali nije teško zaključiti zašto…

Lionel Messi i Ernesto Valverde (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mario Mandžukić dobio je možda i najveće priznanje u karijeri. Navijači najpopularnijeg i najvećeg talijanskog kluba razvili su zastavu preko cijele tribine s njegovim likom. Kada je Max Allegri kao posljednju izmjenu iskoristio Matuidija, talijanski režiser prijenosa znao je koju će kameru odabrati.

Mandžo nije izgledao presretno, navijači su mu iskazali toliku čast, a trener ga je zakucao na klupi. No takva je bila odluka Allegrija koji nije htio izgubiti od Barcelone. Nije baš pravedno prema heroju navijača Juventusa, ali što je, tu je.

Za razliku od Mandže, heroj navijača gostiju u igru je ušao u 56. minuti. Lionel Messi krenuo je na klupi prvi put još od 15. listopada prošle godine. Kada je bio zdrav, Argentinac je od prve minute krenuo u 61 utakmici u nizu. Mnogi se čude takvoj odluci Valverdea, ali ona je bila dosta logična.

Naravno da bi Messi htio igrati svaku moguću utakmicu, ali i on je valjda bio svjestan onoga što ga čeka do kraja godine. Iza njega je burno razdoblje u kojem se uspio plasirati s Argentinom na Svjetsko prvenstvo, a s Barcom nije upisao poraz još od onih ljetnih neugodnih okršaja s Realom u Superkupu. Bilo je tu dosta putovanja, ubitačan ritam, a Juveova obrana zna kako maltretirati suparnike.

Prije blagdana dvije najteže moguće utakmice

Iako je do kraja sezone ostalo još jako puno, ono što Barcu čeka u sljedećih mjesec dana moglo bi prelomiti sezonu već do Badnjaka. Katalonci su jednostavno nezadrživi pod vodstvom Ernesta Valverdea. Nije to onaj nogomet Pepa Guardiole, ali bivši trener Athletic Bilbaa zna što želi.

Barca nije izgubila niti jedan susret u La Ligi, Ligi prvaka i Kupu Kralja. U posljednja tri mjeseca upisali su svega tri remija uz čak 15 pobjeda, no pravi su izazovi tek ispred njih.

U nedjelju nas čeka jedna od najvažnijih utakmica u sezoni. Drugoplasirana Valencia dočekuje Barcu na Mestalli. Bit će to nakon gostovanja kod Atletica najteži ispit za Blaugranu u dosadašnjem dijelu sezone. Hoće li preporođena Valencia zadati Barci prvi poraz ili će vodeća momčad prvenstva pobjedom napraviti veliki korak prema naslovu već na početku prosinca?

Bod Valverdeu ne bi bio mrzak, ali i za bod ili sva tri itekako mu treba odmoran Leo Messi u svom najboljem izdanju.

Ako prežive sve ovo, 2018. je Barcina

Nakon pakla Mestalle Barcu čekaju tri domaće utakmice u sva tri natjecanja, a onda novi posjet Valenciji u čijoj ih okolici čeka Villarreal. Onda opet nešto lakši posao na Camp Nouu protiv Deportiva uoči spektakularnog završetka godine. U subotu, dan uoči Badnjaka, Barcelona stiže na noge Realu koji ih je ljetos pregazio. Forma je jednima i drugima sad puno drugačija, no prosinac je varljiv mjesec.

Do kraja godine Messi i društvo odradit će najteža gostovanja u ligi (Atletico, Bilbao, Villarreal, Real), a sredinom siječnja i za njih teški posjet Real Sociedadu. Nakon toga Barceloni do kraja sezone svi najteži suparnici (osim Seville) stižu na Camp Nou i to je velika prednost Katalonaca u borbi za naslov prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider