Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosljedan do kraja

Totti je imao poseban plan za zadnju utakmicu u dresu Rome: ''Bio je nervozan cijeli tjedan, a onda nam je rekao''

Francesco Totti je simbol Rome, a kad je 2017. godine odlazio u mirovinu imao je poseban plan za zadnju utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 786 utakmica i 307 golova za Romu, Francesco Totti rastužio je mnoge kada je posljednji put zaigrao u sezoni 2016./17. Njegova posljednja utakmica završila je dramatičnom pobjedom Rome od 3:2 protiv Genoe, nakon što je Perotti zabio u sudačkoj nadoknadi.

Međutim, Totti je imao drugačiji plan za tu utakmicu. Kako je otkrio njegov bivši suigrač Juan Jesus tijekom radiointervjua u Brazilu:

''Bio je nervozan cijeli tjedan. Znao je jedno dana reći 'prestajem', a već sljedećeg 'nastavit ću igrati'. Prije utakmice protiv Genoe, svi smo se okupili u svlačionici, a on je rekao: 'Ako dobijemo penal, neću ga zabiti, poslat ću loptu na tribinu među navijače'.''

Ideja je bila da time posljednji put pozdravi navijače Rome, mada bi sigurno volio proslaviti pogodak. Tottijev plan nikada se ne bi dogodio da momčad nije vodila u tom trenutku, a na kraju nije dosuđen ni jedanaesterac.

''Nije bilo jedanaesterac pa je umjesto toga potpisao loptu i poslao je na tribinu Curva Sud nakon utakmice. On je fantastična osoba i netko tko puno pomaže onima kojima je potrebno, a da nitko za to ne mora znati'', objasnio je Juan.

Prava moderna legenda sporta. Povukao se nakon 30 godina u jednom klubu s kojim je 2001. godine postao i prvak Italije. Ima i naslov svjetskog prvaka.

''Čast nam je što smo igrali zajedno s njim u zadnjoj njegovoj sezoni. Mogao je osvojiti puno više da je odlučio igrati za drugi klub, jer tehnički bilo je jako malo igrača poput njega'', kazao je branič Rome.

gol expired Otkrivene alkoholne tajne i anegdote Juventusove svlačionice: "Popije previše, ali to ga čini jačim" divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider