Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"samo luđak poput mene to može"

Zašto Gattuso nosi povez na oku? Napala ga je bolest, bez poveza izgleda uznemirujuće

Gennaro Gattuso već se 10 godina bori s potencijalno opasnom bolešću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Genaro Gattuso na posljednje dvije utakmice pojavio se s naočalama sa zatamnjenom desnom stranom. Razlozi su zdravstveni, a trener Napolija objasnio je sve detaljno na press-konferenciji.

"Imam mijasteniju, bolest s kojom se borim već 10 godina, a ovo je treći put da me uhvatilo. Ovoga puta bilo je jako, ali proći će i oko će se oporaviti. Vidim duplo, teško je stajati, samo luđak poput mene to može", rekao je u svom stilu.

Radi se o bolesti koja može varirati od lagane do teške, a život je ugrožen samo u rijetkim slučajevima. Ipak, Gattuso je takav scenarij odbacio.

"Čitao sam da umirem, da imam mjesec dana života... Bez brige, ne umirem, živ sam."

Kada nema povez, vidljivo je koliko je Gattusovo desno oko drugačije od lijevog. Ova bolest može dovesti i do trajnog gubitka vida na zahvaćenom oku.

"Ne volim ovakve trenutke, ali prihvaćam ih jer ima i gorih stvari. Radim što volim, ovo je moj život i ako moram otići, neka to bude tamo gdje sam proveo cijelo svoje postojanje - na terenu", rekao je, pa poslao poruku djeci.

"Želim reći nešto djeci koja si ne izgledaju lijepo u ogledalu. Ne brinite se, gledajte naprijed jer je život je jako lijep i zaslužujete ga živjeti. Moj problem s okom će proći i vratit ću se još zgodniji nego prije", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider