Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hajduku će platiti milijun eura

Zanimljiva presica Bjelice: Komentirao 'aferu Caktaš' pa otvoreno rekao što misli o hrvatskim sucima

Osijek u nedjelju u sklopu 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige gostuje na Šubićevcu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nogometašima Osijeka je gostovanje u Šibeniku u sklopu 28. kola Prve HNL, a u najavi tog susreta trener Nenad Bjelica dotaknuo se dosta tema.

Na konferenciji za medije Bjelicu je dočekalo pitanje na temu Mije Caktaša koji je bio odstranjen iz konkurencije za prošlotjedni meč s Goricom. Premda su u Gradskom vrtu prvotno pokušali zataškati zbog čega nije bilo Caktaša, navodeći da je riječ o nekakvoj lakšoj ozljedi, proteklih dana u medijima su se pojavile informacije o iščašenom ponašanju i jednom noćnom provodu u Osijeku.

"Mijo je normalno u treningu, konkurira za momčad, u glavi je dobro, to pokazuje svakoga dana na treningu i za nas je to završena priča. On se ispričao momčadi, snosit će novčane konzekvence i tu završava sva priča", izjavio je Bjelica.

Bjelica: Osijek će otkupiti Nejašmića od Hajduka

Osijek je klub koji, uz Lokomotivu, ima najviše neodlučenih u cijeloj ligi i zbog tih remija i prosutih bodova trenutno nije ispred vodećeg Dinama.

"Možda nismo imali sreće u nekim utakmicama koje su završile neriješeno, ali treba priznati da smo imali sreće ovog proljeća u utakmicama protiv Dinama i Rijeke. Mislim da se ta količina sreće na kraju izjednači manje-više."

S Bjelicom je na presici bio i Darko Nejašmić, 23-godišnji defenzivni veznjak koji je u Osijeku na posudbi iz Hajduka, a klub iz Gradskog vrta ima opciju otkupa njegovog ugovora za milijun eura. Bjelica je još ranije najavio da će aktivirati tu klauzulu i isplatiti Splićanima milijun eura za Nejašmića o kojem ima izrazito visoko mišljenje:

"Do svibnja moramo donijeti odluku, ide sve u tom pravcu, ja sam već klupskom rukovodstvu dao naputak da to rješavaju i vjerujem da će to u međuvremenu biti riješeno. Ne znam što se mora dogoditi da Darko ne ostane kod nas s trogodišnjim ugovorom. Razmišljao sam o Darku da počne ovu utakmicu s Goricom, ali ipak se nisam odlučio za to nego sam mu dao zadnjih 30 minuta jer se vraća poslije ozljede."

"Neka u završnici Prve HNL velikoj četvorki sude najbolji suci"

Hrvatska nogometna liga ide naprijed. Prati li taj napredak i suđenje, pitali su novinari Bjelicu, na što je on ponudio opširan odgovor:

"Poslije ove zadnje sam prvi put otkako sam u hrvatskom nogometu komentirao suđenje i dao neko svoje light mišljenje o suđenju. Dosad to nije bio slučaj. Ja mislim da imamo kvalitetnih sudaca i to sam nekoliko puta rekao. Bio sam u Italiji, Austriji i Poljskoj, mislim da je kvaliteta naših sudaca bolja nego u tim zemljama. Ono što isto mislim da je da gospodin Bruno Marić koji je na čelu sudačke organizacije treba neko vrijeme da napravi taj filter. Ima potpunu podršku od mene u tom smjeru. Puno puta čujem i vidim priče da klub ne reagira u tom smjeru. Razgovarao sam ja i ovaj tjedan i u proteklom vremenu s Marićem o poboljšanju."

"Naš je prijedlog da ove zadnje utakmice sude najbolji suci. Ovdje nema mjesta za treniranje sudaca koji će možda za dvije-tri godine biti elitni. Vidjet ćemo hoće li to ići u tom smjeru. Isto tako, mislim da razmjena sudaca s drugim zemljama bi isto bila dobra. Na taj način bi ujedno i skinuli pritisak s naših sudaca. Zašto nam ne bi sudili kvalitetni suci iz zemalja koje nas okružuju? Apeliram da se najbolje suce šalje na utakmice ova četiri kluba koja se bore za naslov prvaka. Neka sude oni koji su najbolji. Očekujemo na kraju sezone najpošteniji mogući odnos od strane sudaca", apelirao je Bjelica.

Osvrnuo se i na delegiranje sudaca:

"Zašto sudac iz Đakova ne bi mogao suditi Osijeku ako, primjerice, Gorici može suditi iz Zagreba? Oni imaju taj neki izgovor da je riječ o istoj županiji. Da li će se to promijeniti, vidjet ćemo."

Na koncu je osjetio potrebu komentirati i nedavnu odluku Hrvatskog nogometnog saveza da će od iduće sezone klubovi koji se natječu u istom rangu natjecanja moći posuditi jedni drugim maksimalno tri igrača umjesto dosad mogućih šest.

"Oni sad smanjuju broju posuđenih igrača sa šest na tri, pa će na dva pa na jedan, a ja sam to vidio prošle godine. Ali ja sam lud, nervozan, ovakav i onakav", zaključio je trener Osijeka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider