Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon dvostruke krune

Zajec jutro nakon čudesnog dočeka: "Dajemo punu podršku Jakiroviću"

Predsjednik Dinama, Velimir Zajec obratio se medijima nakon proslave dvostruke krune.

Velimir Zajec (Foto: Damir Krajac)

Predsjednik Dinama, Velimir Zajec, potvrdio je da Sergej Jakirović ostaje trener kluba, demantirajući medijske spekulacije o njegovu odlasku.

"Dinamo pruža punu podršku treneru Sergeju Jakiroviću, njegov status u klubu niti u jednom trenutku nije bio upitan i on ostaje naš trener," izjavio je Zajec pred novinarima.

Slavljenička atmosfera

Zajec se zahvalio navijačima, igračima i stručnom stožeru na osvojenim trofejima.

"Prije svega bih se htio zahvaliti navijačima, igračima, treneru, stručnom stožeru i svima koji su oko kluba," dodao je.

Jakirović je opisao proslavu trostruke krune kao nezaboravan događaj:

"To su scene koje pamtiš cijeli život, fantastična atmosfera, cijela organizacija bila je na vrhunskoj razini. Ispunio mi se san s najboljim klubom, osvojili smo sve što smo mogli."

Planovi za budućnost

Sportski direktor Marko Marić najavio je analizu sezone i planove za jačanje momčadi.

"Želimo stabilnu momčad koja nam može dozvoliti da promoviramo i igrače iz naše škole. To je bitan segment," rekao je Marić.

Marko Marić Marko Marić (Foto: Damir Krajac)

Jakirović je istaknuo potrebu za kontinuitetom i unapređenjem igre u nadolazećoj sezoni, uz mogućnost odlazaka i dolazaka novih igrača.

"Bitno je da radimo planski, a već smo počeli. Znamo otprilike što nam treba, gdje bismo se pojačavali. U klubu poput Dinama znaju se ciljevi, morate isporučiti rezultat, to je jedino mjerilo," zaključio je Jakirović.

Financijska situacija i koeficijenti

Jakirović je posebno zahvalio klupskim čelnicima na ukazanom povjerenju.

"Zahvaljujem na povjerenju. I moram reći da nikad nisam osjetio nekakvo nepovjerenje, uvijek je bio mir i vjera u ovu momčad. Zajednički smo prošli sve, pogotovo otkad je predsjednik Zajec došao, maksimalno pričamo, volim komunicirati pa i imati različita mišljenja." rekao je.

Zajec je također govorio o financijskoj situaciji i važnosti koeficijenata:

"Financijski se moramo izgraditi, vjerujem da će nam malo pomoći i Real pobjedom protiv Borussije u finalu Lige prvaka što nam je bitno zbog koeficijenta i izravnog ulaska u play-off elitnog europskog natjecanja."

Tranzicija momčadi

Marić je naglasio važnost strpljenja u tranzicijskim sezonama nakon prodaje ključnih igrača:

"Puno jače i moćnije momčadi od Dinama imaju problema kad prodaju svoje stožerne igrače pa krenu u novu, tranzicijsku sezonu. Možemo reći da me to podsjeća na 2016/17. kad su transferirani Marko Pjaca i Marko Rog.

"Ako se sjetite, bila je to sezona s puno uspona i padova i tada, nažalost, nismo bili prvi. Ove natjecateljske godine prodali smo Josipa Šutala, Luku Ivanušeca i Dominika Livakovića i nijedna momčad na svijetu ne može ih u kratkom roku nadomjestiti."

Dinamo Dinamo (Foto: Afp)

"Treba dati vremena igračima koji su uzeli njihove pozicije, vremena da dođu na tu razinu. Nije lako biti trener u tom trenutku, momčad se tražila, nemate pravo na grešku, a Dinamo je velik klub i nitko ne prihvaća poraz da ne znam protiv koga igrate."

Analiza sezone

Jakirović je naglasio potrebu za kontinuiranom analizom i unapređenjem igre: "Bitna su tri boda, ali jasno je da unutar stožera analiziramo svaku akciju, svaku sekvencu, ima puno prostora za napredak, u sljedećoj sezoni želimo biti još bolji."

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta