Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zahuktava se bitka za vlast

Ekskluzivno: Dnevnik Nove TV u posjedu maila - "Što ostaje od svetinje ako Dinamo postane Hajduk"

U Dinamu se nastavlja borba za vlast. Prethodnih dana za Novu TV izjave su dali Krešimir Antolić i predsjednik Mirko Barišić, a danas je ekskluzivno pred našom kamerom svoju stranu priče iznio nadzorni odbor, u kojem pak sjede ljudi odani Zdravku Mamiću.

Nakon što je prije tri dana izvršni odbor Dinama sa sedam glasova naprama šest prebrisao odluku Skupštine da smijeni člana Uprave Krešimira Antolića, danas je stigla i reakcija nadzornog odbora kluba. A njegov predsjednik Miroslav Rožić samo za kamere Dnevnika Nove TV otkrio je glavnu poruku sa sjednice.

''Prema našim zaključcima, iz njih je razvidno da je došlo do kršenja odredbi statuta, do kršenja propisa u postupanju izvršnog odbora i predsjednika kluba, da je došlo do kršenja volje većine na Skupštini, jel, što je, ja mislim, temelj demokratskog odlučivanja'', rekao je Miroslav Rožić, predsjednik Nadzornog odbora Dinama.

gol expired VIDEO Pogledajte kako je rodno Livno dočekalo svojeg brončanog Zlatka Dalića divider

Jednoglasan stav tročlanoga Nadzornog odbora temelji se na sljedećoj točki statuta kluba iz Maksimira.


''Prema članku 35., stavak 1., Izvršni odbor dužan je provoditi odluke, zaključke i preporuke Skupštine. Ako je Skupština – a jest, i to dvotrećinskom većinom glasova, izglasala na Skupštini nepovjerenje članu Uprave Krešimiru Antoliću, Izvršni odbor nema druge mogućnosti nego provesti tu odluku'', dodao je.

I dok se struja bliska Krešimiru Antoliću poziva na isti članak, samo stavak 5., u kojem stoji da je Izvršni odbor taj koji razrješava članove Uprave kluba, Rožić proziva predsjednika Barišića, koji je tjedan dana nakon skupštine sazvao sjednicu Izvršnog odbora s točkom dnevnog reda ''provedba odluke Skupštine''.

''Tijekom rasprave o toj točki on je predložio da Izvršni odbor odbije provesti odluku Skupštine. I onda su o tome glasali i omjerom glasova 7:6 odbili su provesti odluku Skupštine'', rekao je Rožić.
Tražili smo odgovor predsjednika Barišića na prozivke, a iz kluba je stigla samo kratka rečenica.

gol expired Velika vjerojatnost da boks neće biti dio Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine divider

''Izvršni odbor kluba na svojoj je sjednici održanoj 19. 12. 2022. godine većinom glasova izrazio stav o tome da je imenovanje i razrješenje članova Uprave isključiva nadležnost Izvršnog odbora te je stoga odbio provesti odluku Skupštine.''

Polakov mail poziva na ''glas razuma''

A Dnevnik Nove TV u posjedu je i maila koji je Rožićev kolega iz Nadzornog odbora Nikola Polak danas poslao tajnici Uprave kluba, s apelom na, citiram - glas razuma. Iz njega je jasno na čijoj je strani Nadzorni odbor i što misli o trenutačnom vodstvu i atmosferi koja vlada oko Maksimirske 128.

Polakov mail Polakov mail (Foto: Dnevnik Nove TV)

''Ustrajete li kršenjem statuta na putu podjela i nelegalnosti, uzimate na sebe golemu krivnju za sav prljavi veš o kojem se šuška, a sada može izaći u javnost: sve nepotizme, fiktivna plaćanja i izmišljena radna mjesta, kupovanje utjecanja i podmićivanje klupskim novcem, prijetnje i ucjene te blaćenja na mrežama. Pokaže li se to istinitim, onda Dinamo više ne postoji. Postoji samo interesna grupacija koja nije imala dovoljno pameti da zadrži ruke duboko u pekmezu, već se razotkrila zapackavši sve oko sebe, zaboravivši pritom da tegla ima dno, a onog koji ju je punio više nema'', stoji u mailu.

A u poruci namijenjenoj prije svega Krešimiru Antoliću Polak nije propustio ni odapeti koju otrovnu strelicu prema Hajduku.

''Gdje je tu Dinamo ako on postane bojište sukobljenih interesa, podijeljenih tijela, zavađenih pojedinaca, financijske i poslovne muteži, raspolućen i otvoren prisezanjima i grabeži? Što ostaje od svetinje ako Dinamo postane Hajduk?'' podrugljivo je rekao.

Oliver Zelenika VIDEO Drama na terenu: Oliver Zelenika nije osjećao noge nakon sudara, u bolnici je divider

Za kraj nam je predsjednik Nadzornog odbora, čiji je glavni zadatak, jednostavno rečeno, nadziranje pravilne provedbe statuta, otkrio sljedeći korak. Iako je, kaže, upravo primio poziv od voditeljice Dinamova ureda za odnose s javnošću, koja ga je upozorila da nema dozvolu za istupanje pred kamerama.


''Nadzorni odbor upoznat će sva tijela kluba – znači predsjednika kluba, sve članove izvršnog odbora kluba, sve članove skupštine kluba i sve članove Uprave kluba s ovim našim zaključcima koje smo danas donijeli, a onda ćemo vidjeti što je dalje i kakav je dalje tijek postupanja'', zaključio je Rožić.

A novu paljbu na svoj račun Krešimir Antolić neće dugo čekati jer sutra u podne Zdravko Mamić u Mostaru će održati press-konferenciju, koju će – tvrdi, posvetiti stvarima koje rijetki znaju, ali se boje reći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider