Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoko priopćenje

Zagora ostala bez licence za 2. NL: "Nećemo dopustiti da o nama odlučuje čovjek s kaznenim presudama"

Zagora iz Unešića ostala je bez licence za 2. NL.

Zagora (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Nogometaši Zagore iz Unešića izborili su plasman u 2. NL, odnosno jedinstvenu treću ligu, kao prvoplasirana momčad 3. NL Jug.

U 30 odigranih kola osvojili su 65 bodova, pet više od drugoplasiranog Zadra, tako da su prionuli ulaganju u infrastrukturu kako bi ispunili sve uvjete za nastup u višem rangu.

No iz Hrvatskog nogometnog saveza stiže informacija da Zagora nije ispunila sve kriterije za ulazak u 2. NL, što je žestoko razljutilo upravu dalmatinskog niželigaša. Na službenoj Facebook stranici oglasili su se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Na temelju provedenog postupka ocjene ispunjenja kriterija za 2. NL za natjecateljsku sezonu 2023./2024., te odluke Komisije za natjecanje o neispunjavanju istih od strane NK “ZAGORA” Unešić, NK ZAGORA izdaje priopćenje kojim želi navijače i javnost obavijestiti o nekim nepobitnim činjenicama.

Mateo Kovačić Mateo Kovačić napušta Chelsea: Sve je dogovorio s novim klubom, preostalo samo jedno divider

NK ZAGORA ima 132 registrirana nogometaša u omladinskom pogonu kluba (za ispunjenje kriterija potrebno 100), koji su raspoređeni u 5 uzrasnih kategorija u klubu (mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti, juniori, B momčad), te 30 registriranih seniora, što ukupno čini 162 registrirana igrača u COMET sustavu HNS-a.

Također, NK “ZAGORA” posjeduje ugovor o suradnji sa NK DOŠK DRNIŠ, kojemu po ugovoru iz 7-og mjeseca 2022.g., ustupa svoju kategoriju početnika, te je istu kategoriju početnika prijavila za novu natjecateljsku sezonu 2023./2024. pod svojim imenom NK “ZAGORA” Unešić.

Također, NK “ZAGORA” ima svoju B momčad koja nastupa u županijskoj ligi Šibensko kninske županije, te pomaže klubovima u svojoj okolici (NK MIHOVIL, NK DOŠK, NK RUDAR), a sve u cilju kako bi se navedena liga održala. NK “ZAGORA” na taj način vlastitim resursima pomaže nogomet u Šibensko - kninskoj županiji te je zajedno sa našim predsjednikom Mariom Paićem jedan od najbitnijih faktora pomoći Nogometnom Savezu Šibensko- kninske županije.

"Zanemaraju statut HNS-a"

lz gore navedenih činjenica, razvidno se zaključuje da se NK “ZAGORA” Unešić godinama ponaša kao partner Hrvatskom Nogometnom Savezu kroz navedenu pomoć svome matičnom savezu.

Bitno je navesti, da NK “ZAGORA” zadovoljava sve kriterije za natjecanje u 2. NL HNS-a, po zakonu koji je donesen 2021.g. Međutim, tijela HNS-a, 02.08.2022. godine donose akt u kojem piše kako je kriterij za 2. NL i momčad početnika koji moraju nastupati pod imenom kluba tražitelja licence, i drže se zakona kojeg su donijeli tijekom natjecateljske godine, i zanemaruju statut HNS a, u kojem uredno piše da natjecateljska godina traje od 01.07. tekuće godine do 30.06. sljedeće godine i da akti doneseni tijekom natjecanja ne mogu biti validni za tekuću sezonu.

Uložili preko 300 tisuća eura u infrastrukturu

Istovremeno, tijela HNS-a, protivno aktima Hrvatskog nogometnog saveza, u proces licenciranja stavljaju HNK ZADAR, iako navedeni klub na to nema pravo zbog pravila TRI GODINE UEFE da klub mora imati tri godine u natjecanju pod HNS-om, da bi se stavio u proces licenciranja.

Dani Olmo Dinamo je ovo dugo čekao: U pitanju su milijuni, Dani Olmo konačno je prelomio? divider

NK “ZAGORA” Unešić je u protekle dvije godine uložila sredstva u iznosu od preko 300.000,00 Eur-a , za podizanje infrastrukture na stadionu (nova zgrada uprave kluba, uređenje svlačionica), te u proteklih mjesec dana preko 100.000,00 Eur-a (uređenje stadiona), a sve kako bi stekla infrastrukturne uvjete za 2. NL, i ponosni smo što trenutno imamo infrastrukturu i za veći rang od 2.NL.

Bitno je napomenuti, da su navedena sredstva od članova i sponzorakluba, a ne novac iz općinske ili državne blagajne.

Optužili člana Natjecateljske komisije

NK “ZAGORA” ima oko 600 članova sa godišnjim pretplatama, te mnogo simpatizera, i raste kao klub iz godine u godinu s ciljem da bude lokomotiva koja će pokrenuti razvoj ovog lijepog, ali zapuštenog kraja.

NK “ZAGORA” ne može i neće dopustiti da o njezinoj sudbini kao član Komisije za natjecanje HNS-a odlučuje čovjek sa pravomoćnim kaznenim presudama za gospodarski kriminal u Republici Hrvatskoj.

Nećemo dopustiti da isti gospodin našem djelatniku u telefonskom razgovoru kaže citiramo: " Čekao sam 8 godina da se osvetim tebi i tvome klubu", i da to prođe nekažnjeno. Nećemo dopustiti da lokalni šerifi bez ikakvih funkcija, ali bliski određenim strukturama u HNS-u, godinama određuju što će i kako će biti.

Najavili žalbu na HNS-ovu odluku

Odvjetnički tim NK “ZAGORE” svim pravnim sredstvima zaštititi će klub, te će poduzeti pravne korake prema HNS-u, i ljudima koji ne poštuju zakon, te će o svim koracima koje poduzima naš odvjetnički tim biti upoznat Ured Predsjednika Vlade RH, Ured Predsjednika RH, Ministarstvo Uprave RH, Ministarstvo Turizma i Sporta RH, Hrvatski Olimpijski Odbor, te Sportski Sud u Lausanni. Također, odvjetnički tim našeg kluba uložiti će Žalbu na ovu odluku u propisanom roku Izvršnom Odboru HNS-a, i tijelima koja su donijela ovakvu odluku protiv nogometa.

Ivan Rakitić Rakitić otvoreno o Mourinhu, svađama u Sevilli i planira li među Vatrene: "Ne diraj mi moje, prvo sam uzeo hrvatsku zastavu" divider

Ne želimo ni pomisliti da ulazak privatnih investitora u HNK ZADAR, ima za posljedicu nasilno guranje istog kluba u veći rang, na štetu NK ZAGORE, koja je to zaslužila na zelenom terenu suverenim sportskim rezultatom i prvim mjestom, kao i rezultatima naše Uprave koja je klub dovela na ovaj sportski i infrastrukturni nivo.

Kao sportaši, nogometni djelatnici, poduzetnici, sponzori i navijači, ne možemo podnijeti ovu nesportsku krađu za zelenim stolom, te želimo da o nama kao klubu i o ovoj cjelokupnoj situaciji sudi nogometna i ostała hrvatska sportska javnost. Zahvaljujemo se mnogim klubovima i sportskim djelatnicima na podršci, i čvrsto se nadamo da će nogomet pobijediti!", stoji u priopćenju dalmatinskog niželigaša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider