Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPETA SITUACIJA

VIDEO Zabrinjavaju li poruke s transparenta Torcide? ''Viziri puni krvi, srce puno bijesa, dok umiru panduri, rađa se sloboda''

Krenulo je još u svibnju s neredima kod Desinca, a pogoršalo se prije nekoliko dana u Splitu.

Kakvu poruku je poslala Torcida sinoć s tribina kad je razvila transparent s krajnje neprimjerenom porukom policiji? Iz nje je svakako vidljivo da se sukob navijačke skupine i policije - ne smiruje.

Krenulo je još u svibnju s neredima kod Desinca, a pogoršalo se prije nekoliko dana u Splitu.

''Viziri puni krvi, srce puno bijesa, dok umiru panduri, rađa se sloboda'', poruka je Torcide na utakmici protiv Gorice. Dnevnik Nove TV je poslao upit policiji oko cijele situacije.

Iz koje nam samo odgovaraju da provode kriminalističko istraživanje. Iz Torcide - nema odgovora. Iz Hajduka pak - da je čelnik Uprave Kluba i prije pozivao navijače da se suzdrže od svih oblika mržnje, nasilja i diskriminacije.

gol expired Što se događa s hrvatskim sucima? Sudio Hajduku i Gorici pa ga maknuli treći put ove sezone divider

"HNK Hajduk kontinuirano i aktivno iznosi svoje stavove i predlaže rješenja na nivou institucija. Kao klub s najvećim posjetom na domaćim i gostujućim utakmicama najzainteresiraniji smo za rješavanje spomenute problematike, a kao organizator poduzimamo sve mjere propisane zakonom i važećim pravilnicima'', rekli su iz Hajduka.

Transparent je uslijedio nakon prošlotjednog derbija Hajduka i Dinama. Četiri policajca su ozlijeđena u napadu bocama, a navijači su objavili video u kojem muškarca na tlu policajac udara palicom i nogama. Udaljen je s dužnosti.

"Radi se o složenom događaju u kojem je nekih 20-ak policijskih službenika sudjelovalo, svi su imali svoju ulogu, mi ćemo to raščistit do kraja'', rekao je Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske.

Zabrinjavaju li poruke s transparenta?

gol expired Bivši igrač Hajduka i miljenik Torcide zaigrao nakon tri godine pauze i skoro zabio pogodak! divider

"To je kulminacija događaja koji se nažalost dogodio nakon utakmice, ne vjerujem da će doći do nekih ozbiljnijih posljedica, takve poruke nisu primjerene javnom prostoru i ne bi ih trebalo upotrebljavati ma što se dogodilo u gradu, na stadionu, na nekom gostovanju'', dodao je Bojan Ivošević.

''Apsolutno osuđujem takve stvari bez obzira koliko je bio brutalan napad onog policajca na nedužnog mladića što smo jasno osudili na gradskom vijeću ovakvi transparenti su nedopustivi ovo je samo dolijevanje ulja na vatru i poticanje na još puno gore stvari'', kaže Josip Markotić, gradski vijećnik Mosta.

"Degutantna snimka je pokrenula lavinu reakcije u kojem imamo jedno iživljavanje policijskog dužnosnika s pozicije moći nad navijačem. Definitivno nešto što nitko ne želi vidjeti to možemo reći da je posljedica problema'', dodao je Damir Barbir, predsjednik SDP-a Split.

Sociolog Krešimir Krolo nada se da će sve ostati na verbalnoj razini.

''Situacija je nazovimo to, blago rečeno eskalirala tako da iskreno se nadam da neće doći do nekih težih situacija, ali ono što imamo priliku gledati, one poruke koje su upućene stvarno nisu primjerene i isto tako neće pomoći."

Podsjeća i na još uvijek nerazjašnjenu situaciju oko nereda kod Desinca. Prošlo je pet mjeseci, problem se nije riješio, štoviše, čini se da se stanje - pogoršava.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider