Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro izbori

Za ove ljude na listi “Dinamovo proljeće” počinje prikupljanje potpisa podrške za prve izbore u Dinamu

Tijekom idućeg tjedna lista “Dinamovo proljeće” će objaviti i program kojim misle pridobiti Dinamovce da im dadu povjerenje za ulazak u Skupštinu.

Dinamo (Foto: Ivana Nobilo/Cropix)

Lista “Dinamovo proljeće” objavila je na svojim društvenim mrežama poziv svim članovima Dinama za skupljanje potpisa podrške za nadolazeće, prve izbore u aktualnom prvaku Hrvatske u nogometu.

Od ponedjeljka, 5. veljače svakim radnim danom od 10h do 20h i subotom od 10h do 16h svi zainteresirani moći će potpisati listu podrške u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37.

Ovom objavom i službeno je u izbornu utrku za 25 mjesta u novoj skupštini ušla lista kojoj će podršku dati i Bad Blue Boysi, kao i navijači sa svih ostalih tribina stadiona, te Dinamovke i Dinamovci koji su godinama tražili demokratske promjene u klubu.

Iako je zbog toga “Dinamovo proljeće” kolokvijalno nazvana navijačkom listom na njoj će mjesta naći brojni ugledni poslovni i akademski profili ljudi s bogatim životopisom i iskustvom. Time navijači žele prenijeti u djelo ideju da u tijelima kluba budu iskusne osobe iz poslovnog i akademskog svijeta koje mogu pomoći daljnjem razvijanju kluba, rezultatskoj izvrsnosti te jačanju njegovog identiteta i značaja u našem društvu.

Tako će na listi biti i aktualni članovi Izvršnog odbora GNK Dinamo Ivan Nauković i dr. sc. Dubravko Skender koji su legitimitet za te pozicije stekli potporom više od 7000 učlanjenih navijača prije godinu dana. Oni su uz podršku sedam povjerenika navijača i ostalih volontera u radnoj skupini za izmjenu statuta ostvarili pokretanje demokratskih procesa te prve izbore u povijesti Dinama.

Ivan Nauković je vlasnik brzorastuće Pivovare Medvedgrad, a dr. sc. Dubravko Skender je član Uprave Zubak grupe.

Osim njih za listu će kandidirati i Goran Kovačević, član uprave za razvoj tvrtke Infinum, jedne od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj, kao i Bogdan Drakulić, predsjednik uprave PBZ Leasinga.

U timu članova Dinama između kojih će se krojiti lista jest i Frano Šušnjara. Riječ je dugogodišnjem visokopozicioniranom menadžeru u automobilskoj industriji koji je na vodećim pozicijama radio proteklih 13 godina u Brazilu, Kini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Poljskoj i Francuskoj. Povratkom u Hrvatsku, sa svojim znanjem i iskustvom, odlučio je pomoći klubu kojeg je godinama bodrio na gostovanjima po Hrvatskoj i Europi.

Uskoro i objava programa

Za listu kandidiraju i Zrinko Hržić, generalni direktor Egis Road Operation Croatia, Krešimir Mlinarić, član regionalnog menadžmenta za BE-terna grupu te vanjski predavač na Fakultetu primijenjene matematike i informatike u Osijeku. Timu “Dinamovog proljeća” pridružio se i Renato Radačić, jedan od vodećih projektnih konzultanata u Hrvatskoj s više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u vodećim regionalnim kompanijama.

Potvrđeno je kako će svoje mjesto na listi imati i Tomislav Globan, te Mislav Ante Omazić, profesori na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Omazić je nositelj katedre za organizaciju i menadžment sa širokim dijapazonom područja interesa u menadžmentu, projektnom menadžmentu, menadžmentu promjena, vodstvu, poslovnoj etici i društvenoj odgovornosti poduzeća. Tomislav Globan osim cijenjenog rada u sportskoj analitici, zbog koje je postao poznat široj javnosti, predaje na katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj između ostalog i kolegij ekonomije sporta.

Na listi će se tražiti i mjesto za Zvonimira Manenicu koji je član Uprave Vaillant grupe za financije u jugoistočnoj Europi, Roberta Penezića, direktora tvrtke Monri Payments koja je lider u kartičnom poslovanju, nekadašnjeg predsjednika Uprave Olivala i sadašnjeg predsjednika KK Dinamo Zagreb Marijana Pojatinu.

Timu “Dinamovog proljeća” pridružili su se i Neven Lamza, voditelj tima općih poslova tvrtke Raiffeisen mirovinsko društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, Kristijan Tudja, proizvodni inženjer u IT tvrtki Infobip, Aleksandar Ekart, pravnik s 37 godina iskustva u vanjskoj trgovini u lancu opskrbe, prometa i marketinga, Tomislav Fresl iz Agencije za mobilnost i programe EU, te Dario Lihtenvalner, realizator na Nova TV.

Za listu “Dinamovo proljeće” kandidati su i povjerenici kluba koji su kao dosadašnji članovi skupštine kluba omogućili novi statut Dinama. Riječ je o ljudima iz privatnog poduzetništva poput Igora Kabeleka ili Kreše Barića poznatijeg kao najvećeg kolekcionara Dinama, zatim doktora povijesti Domagoja Novosela, magistra kineziologije i glavnog tajnika Hrvatskog društva za povijest sporta Frana Đuranca, kao i Mariu Dubiću, Slavku Sragi i Branku Komorskom.

Tijekom idućeg tjedna lista “Dinamovo proljeće” će objaviti i program kojim misle pridobiti Dinamovce da im dadu povjerenje za ulazak u Skupštinu. Temelj programa osim rezultatske izvrsnosti prve momčadi u HNL-u i u europskim natjecanjima bit će odgovorno i transparentno poslovanje kluba. To znači da se želi poticati rast prihoda u klubu mimo transfera i nagrada UEFA-e, kao i bolja iskoristivost potencijala ustroja kluba. Pitanje stadiona za listu “Dinamovo proljeće” je strateško pitanje, kao i pitanje identiteta kluba kao središnje teme kampanje kroz kvalitetniji rad omladinskog programa, jačanje članstva kluba i aktiviranja bivših legendi u svakodnevnom životu.

Izbori za Skupštinu Dinama održat će se 2. ožujka od 9h do 19h, a glasati mogu svi članovi kluba koji su platili članarinu za 2023. i do 15. veljače za 2024. godinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Pozdravio je okupljene na isti način kao Cristiano na svom predstavljanju, a u svoju epizodu (baš kao i Cristiano) kreće s devetkom na leđima! ✅
Svakako treba istaknuti da je Olmić bio taj X-Faktor za fenomenalne Španjolce... 🥇👏
Kao izbornik ih je doveo do dva srebra na Europskim prvenstvima i polufinala u Rusiji gdje su ispali od Vatrenih. ⚽🥈🥈🤝
Ostala su 22. veličanstvena u finalu Golmanije! ⚽🤝

Crtu ćemo povući ispod magične granice od 70 bodova, a to znači da će u veliko finale ukupno 22 natjecatelja. Svi natjecatelji iznad 20. mjesta ušli su u finale, zaključno s igračem „Valent65“, koji ima 70 osvojenih bodova. Ukupno će u finalu biti 22 natjecatelja jer pojedini igrači dijele mjesta u Top 20. ✅

Više na linku u storyju i na našem portalu. 📲