Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nisam prvi koji to misli"

Teške riječi Tourea prema Guardioli: "Bio je okrutan prema meni. Možda zbog boje kože"

Yaya Toure indirektno je optužio Pepa Guardiolu da je rasist.

Yaya Toure i Pep Guaridola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Teške riječi pale su na relaciji Yaya Toure - Pep Guardiola. Bjelokošćanski nogometaš optužio je Guardiolu da ima problema s afričkim nogometašima, aludirajući pritom da je katalonski stručnjak rasist.

U velikom intervjuu za France Football, Toure je između ostalog rekao:

"Bio je okrutan prema meni. Mislite da bi tako postupao s Iniestom u Barceloni? Došlo je do točke kada sam se pitao je li to zbog boje moje kože! Ja nisam prvi nogometaš koji se to pitao. Bilo ih je još u Barceloni", rekao je Bjelokošćanin, koji je radio pod Guardiolom u Barceloni, ali i Manchester Cityju.

"Možda mi afrički nogometaši nismo tretirani jednako kao i drugi. Ako malo bolje pogledate, često je znao imati problema s afričkim igračima u svim klubovima u kojima je bio. Pretvara se da nema nikakvih problema, ali je istovremeno prepametan da ga se uhvati u tome kakav je zapravo prema nama. Onog dana kada u postavu uvrsti pet afričkih nogometaša, poslat ću mu tortu", rekao je Toure pa objavio zašto ga je šikanirao u Cityju.

"Pokušao sam shvatiti zašto ne igram. U razgovoru s kondicijskim trenerom saznao sam da je moja statistika jednako dobra ili čak i bolja od nekih drugih igrača, mlađih igrača, koje je on koristio. Tada sam shvatio da nije problem u mojoj fizičkoj pripremljenosti kako je često znao pričati. Ne mogu objasniti, ali mislim da je bio ljubomoran na mene. Vidio me kao neku vrstu rivala, nekog tko mu je oduzimao svjetlo pozornice", zaključio je Toure.

Bjelokošćanin je završetkom minule sezone zaključio svoju karijeru u Manchester Cityju, u koji je stigao 2010. godine. Gdje će nastaviti karijeru ne zna se, ali s obzirom da ima 35 godina, lako je moguće da će se poput svog sunarodnjaka Didiera Drogbe (SAD) odlučiti za prekooceanski transfer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider