Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
apsolutna legenda

Kraj još jedne veličanstvene karijere: "Ovo je posljednja sezona"

Xavi Hernandez otišao je iz Barcelone kao jedan od najboljih i najvećih igrača u klupskoj povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedna veličanstvena nogometna karijera dolazi do svog kraja. Nakon Andree Pirla i Kake koji su svoj odlazak u sportsku mirovinu objavili nedavno, istu je stvar najavio i legendarni igrač Barcelone Xavi Hernandez.

"Imao sam sreće da su me zaobilazile ozljede, ali mislim da je moja karijera u jednom trenutku brzo krenula nizbrdo. Također, sve sam umorniji, pa mi je teško oporavljati se iz dana u dan. Siguran sam da je ovo moja posljednja sezona. Iduće ću postati trener", izjavio je 37-godišnji Xavi za španjolske medije.

Rođeni Katalonac prošao je sve dobne skupine Barcelonine škole, a za prvu je momčad debitirao davne 1998. godine. S Andresom Iniestom tvorio je nezaustavljivi par u veznom redu, kako u Barceloni tako i u reprezentaciji.

Višestruki je prvak Španjolske i Europe s Barcelonom, dok je s reprezentacijom osvojio dvije titule europskog prvaka i jednu svjetskog. U karijeri je osvojio 31 trofej, a jedini Španjolac koji je uspješniji od njega jest spomenuti Iniesta. Za reprezentaciju je upisao 133 nastupa, a za Barcelonu 505.

Trenutno još uvijek igra za Al Sadd u Kataru, gdje je stigao 2015. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider