Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legendarni veznjak

Još jedan velikan rekao zbogom nogometu: ''Uvijek ćete biti u mom srcu''

Legendarni talijanski nogometaš Andrea Pirlo oprostio se od New York Cityja i njegovih navijača te povukao iz igračke karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

38-godišnji Pirlo već je prošlog mjeseca najavio kako se namjerava povući u mirovinu na kraju MLS sezone. Legendarni veznjak objavio je oproštajnu poruku na društvenim mrežama.

''Posljednja utakmica u MLS-u. Kako moje vrijeme u New Yorku završava, reći ću nekoliko riječi. Želim zahvaliti svima na ljubaznosti i podršci koju su mi pokazali u ovom nevjerojatnom gradu. Hvala nevjerojatnim navijačima, stručnom stožeru i svima koji rade iza scene.''

''Ne samo da završava moja avantura u New Yorku već i moje putovanje kao nogometaša, zato bih iskoristio priliku da zahvalim svojoj obitelji i djeci na silnoj podršci i ljubavi koju su mi uvijek davali. Zahvalio bih svakoj momčadi za koju sam imao čast igrati, svakom suigraču s kojim mi je bilo drago igrati zajedno, svim ljudima koji su moju karijeru učinili tako nevjerojatnom i zadnje, ali ne manje važno, svim navijačima diljem svijeta koji su mi uvijek iskazivali podršku. Uvijek ćete biti u mom srcu.''

Nakon što je započeo svoju karijeru u Bresciji i Interu, Pirlo se 2001. godine priključio Milanu s kojim je dva puta osvojio Ligu prvaka i dva puta Serie A. Nakon deset sezona s Milanom, Pirlu je dopušteno da besplatno napusti klub i potpiše za Juventus. U Torinu je proveo četiri sezone i osvojio četiri Serie A, Kup i igrao finale Lige prvaka 2015.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider