Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atletico jedva slavio

Xavi debitirao pobjedom na klupi Barcelone: Uz puno sreće stigao do prvih bodova, priredio iznenađenje u prvom sastavu

U gradskom derbiju 13. kola La Lige Barcelona je svladala Espanyol sa 1:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone pobjedili su na Nou Campu Espanyol s 1:0, u gradskom derbiju 13. kola La Lige, koji će se pamtiti kao prva utakmica Xavija Hernandeza na klupi katalonskog diva.

Jedini gol na utakmici postigao je Memphis Depay iz penala u 48. minuti, no bila je to sve samo neuvjerljiva izvedba Barce. U zadnjih osam minuta igrači Espanyola su dvaput pogađali vratnicu, pa je Xavi uz puno sreće došao do prvih trenerskih bodova. Xavi je iznenadio stavivši u sastav po prvi put mladog, 17-godišnjeg Iliasa Akhomacha.

Barcelona je pobjedom skočila na šestu poziciju s 20 bodova, osam manje od vodeće Seville, dok je Espanyol ostao 11. sa 17 bodova.

gol expired Luda utakmica u Firenzi: Ibrahimović s dva gola vratio Milanu nadu, Vlahović ih zakucao divider

Ranije je Atletico u Madridu slavio protiv Osasune s 1:0 pogotkom braniča Felipea u 87. minuti. Obrana Osasune izdržala je do 87. minute kada je Yannick Carrasco savršeno ubacio s lijeve strane, a Brazilac Felipe skočio između dva braniča i udarcem glavom pogodio mrežu.

Hrvatski napadač u Osasuni Ante Budimir zamalo je izjednačio u sudačkoj nadoknadi udarcem izvan kaznenog prostora, no vratar Atletica Jan Oblak senzacionalno je to obranio. Budimir je ušao u igru u 66. minuti, a Šime Vrsaljko je igrao do 85.

gol expired VIDEO Dalićev "džoker zovi" igra u životnoj formi: Oduševio na Malti pa efektno zabio prvijenac za pobjedu divider

Pobjedom je četvrtoplasirani Atletico došao do 26 bodova, dva boda manje od vodeće Seville, koja je kod kuće s Alavesom igrala 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider