Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
objasnio talijanima

Wenger skenirao moderni nogomet: ''Svi većinom igraju slično, uz jednu veliku razliku''

Bivši trener Arsenala Arsene Wenger (71) izjavio je da je financijska moć pojedinim klubovim omogućila da dominiraju u domaćim ligama i u europskim kupskim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek kojem je desna ruka dugi niz godina bio današnji privremeni trener Hajduka Boro Primac osvrnuo se današnji nogomet. Arsene Wenger uživa u mirovini, no njegova se riječ itekako cijeni.

"U svim najjačim ligama danas momčadi igraju na sličan način, ali razliku stvara financijska moć pojedinih klubova koji si mogu priuštiti da kupuju najbolje igrače. Danas je lako predvidjeti pobjednika, sve je manje iznenađenja, a neizvjesnost je jedna od najljepših stvari u nogometu", kazao je Wenger, koji je 22 godine bio trener Arsenala, a danas u Fifi vodi odjel za globalni razvoj nogometa.

"Kad sam 1996. stigao u Arsenal, dionica je vrijedila 800 funti, a kada sam odlazio 2018. godine, njezina vrijednost iznosila je 17.000 funti. U klubu je bilo 70 zaposlenika, a kad sam otišao, bilo ih je 700. Premier liga doživjela je ogroman rast dolaskom stranih investitora i porastom prihoda od prodaje TV prava, a talijanska Serie A više nije tako bogata kao što je nekad bila. Nogomet je i dalje popularan, ali taj veliki rast uzrokuje da se navijači sve više distanciraju od klubova", izjavio je Wenger za talijanske medije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider