Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijest bi bila drugačija

Wenger otkrio svoj veliki propust: Arsenal je mogao imati nevjerojatnu momčad

Arsene Wenger otkrio je svoje planove otprije 13 godina, kada je planirao stvoriti atomsku momčad Arsenala.

Galerija Cristiano Ronaldo i Leo Messi (Foto: AFP) Arsene Wenger (Foto: AFP) Arsene Wenger (Foto: AFP) +1 Leo Messi (Foto: AFP)

Arsene Wenger ove je sezone objavio da napušta klupu Arsenala nakon duge 22 godineOproštaji od legendarnog menadžera još uvijek traju, a prigodni sadržaj napravila je i službena stranica Arsenala, koja je objavila razgovor s francuskim stručnjakom.

Wenger se u razgovoru prisjetio prijelaznog roka 2003., kada je u Arsenal pokušao dovesti dva najbolja nogometaša svijeta u posljednjih desetak godina.

''Kada govorimo o igračima koje je Arsenal propustio dovesti, prvo mi na pamet pada Cristiano Ronaldo. Bio je ovdje s majkom i bili smo jako blizu. Onda se pojavio Manchester United, njihov pomoćnik tada je bio Carlos Queiroz. Igrali su protiv Sportinga, Ronaldo je bio fantastičan i potpisali su ga'', prisjetio se pregovora s tada 18-godišnjim Ronaldom.

Arsene Wenger (Foto: AFP) Arsene Wenger (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Uvijek postoji nešto što ste mogli napraviti drugačije, ali problem s pregovorima je što morate znati kada treba odustati, a kada ne. Kada smo došli do 4,5 milijuna funti, još smo pregovarali, bili smo jaku blizu jer se David Dein (tadašnji dopredsjednik Arsenala) sastao s njegovim agentom Jorgeom Mendesom. Međutim, United je došao s 12 milijuna, nismo si to mogli priuštiti'', rekao je.

Iako nije uspio dovesti Ronalda, Wenger je ipak te godine ipak napravio dobar posao potpisavši tada 16-godišnjeg Cesca Fabregasa iz Barcelone. Međutim njegovi su apetiti bili veći: otkrio je da je htio dovesti i njegove vršnjake Gerarda Piquea te Lionela Messija.

''Sastao sam se s Cescovim roditeljima, tada smo bili zainteresirani i za Messija te Piquea. Pokušali smo dovesti svu trojicu, ali nismo uspjeli zbog agenata. Što se tiče Messija, Barcelona ga nije htjela izgubiti i naravno da su dali ponudu koja ga je zadržala u klubu'', prisjetio se Wenger.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider