Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvije legende

Wayne Rooney otkrio tko mu je bio najdraži suigrač. Nije Cristiano Ronaldo

Wayne Rooney kaže da mu je Carlos Tevez bio najdraži suigrač u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda je tijekom karijere igrao s brojnim nogometnim velikanima, najbolji strijelac u povijesti Manchester Uniteda Wayne Rooney iznenadio je s odgovorom tko mu je najdraži suigrač na Old Traffordu.

"Obožavao sam igrati s Carlosom Tevezom. Jednostavno mi se svidjela naša povezanost," kazao je Rooney u razgovoru za SPORTbible.

Ronney je tijekom karijere igrao s brojnim sjajnim napadačima kao što su Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Luis Saha, Dimitar Berbatov... međutim, kazao je kako se u igri najbolje slagao s Argentincem.

gol expired VIDEO Bizarne scene s prvoligaške utakmice: Najgorih deset sekundi nogometa divider

"Kao partner u napadu, on je bio onaj s kojim sam najviše uživao igrati. S Tevezom sam se mogao rotirati, ja bih bio br.9, on bi zauzeo desetku, a potom smo se zamijenili. Kad bi izgubili loptu, bili smo kao bika koji je pokušavaju vratiti," dodao je.

Obojica su imali slične kvalitete i kombinirali su svoju vrhunsku tehničku sposobnost s golemom radnom brzinom i pobjedničkim mentalitetom.

U dresu "Crvenih vragova" zajedno su igrali dvije sezone osvojivši šest trofeja pri čemu dva prvenstva i Ligu prvaka.

gol expired Poznaje Dinamo od prije devet godina: "Dobra su momčad, dolaze u Sevillu po pobjedu" divider

"Bilo mi je užasno žao kada je otišao u Manchester City. Toliko sam uživao igrati s njim. United ga je mogao jeftino zadržati," otkrio je Rooney.

Wayne Rooney je Unitedov rekorder sa 253 postignuta gola, a na Old Traffordu je proveo 13 godina osvojivši 16 trofeja, dok je Tevez u redovima Uniteda proveo dvije sezone i u 99 nastupa zabio je 34 gola.

Rooney je trenutačno menadžer Derby Countyja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider