Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potez vrijedan divljenja

Slavni engleski klub je na izdisaju: Proglasili su bankrot, ostali bez bodova, ali Rooney ostaje! "Kakav bi ja to bio čovjek..."

Engleski drugoligaš za koji su nekoć igrali Igor Štimac i Aljoša Asanović je u velikim problemima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko dana engleski nogometni drugoligaš Derby County proglasio je stečaj.

Iako se klub nalazi u financijskim i sportskim poteškoćama, oduzeto im je čak dvanaest bodova, najbolji strijelac u povijesti engleskog reprezentacije Wayne Rooney ne namjerava odstupiti s mjesta trenera.

Klub za koji su nekoć nastupali Aljoša Asanović i Igor Štimac, ali i brojna druga imena je na rubu bankrota. Već u srpnju ove godine kažnjeni su sa 100 tisuća funti jer je neovisna komisija utvrdila neregularnosti u poslovanju.

Također, zbog financijskih problema Derby je na kraju prošle sezone jedva sačuvao drugoligaški status, a ovog ljeta zabranjeni su im transferi jer klub igračima nije isplaćivao plaće posljednjih nekoliko mjeseci.

"Borit ću se za ovaj klub, neću ih napustiti. Trebaju nekoga da im pomogne", rekao je Rooney koji je za klupske probleme saznao preko medija, predsjednik Mel Morris nije mu ništa rekao.

gol expired Talijani objavili koliko će hrvatski reprezentativac izbivati s terena: Uspješno je operiran, ali čeka ga dug oporavak divider

"Ni poruke, ni poziva. Ne mora mi se ispričavati, ali me boli, kao trenera, što ne mogu odgovoriti na pitanja zaposlenika i navijača kakva je situacija u klubu. Razočaran sam, trebao je biti iskren i otvoren", tvrdi legendarni nogometaš Manchester Uniteda koji ostaje na klupi engleskog drugoligaša.

"Odrastao sam u sličnom okruženju, tako da znam koliko život može biti težak. Brinem za igrače i zaposlenike kluba, kakav bi ja to bio čovjek da sada odem iz kluba? Da odem na odmor?", zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider