Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolege ga inspirirale

Wayne Rooney iznenadio otkrivši što želi raditi nakon igračke karijere: ''Neću sjediti ovdje i lagati''

Legendarni engleski nogometaš Wayne Rooney želi se pridružiti rastućem broju mladih engleskih menadžera kad završi s igračkom karijerom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto da sjedi u TV studiju ili radi nešto drugo, bivši kapetan Engleske Wayne Rooney želi ostati vezan uz nogomet kao trener.

Rooney će idućeg mjeseca započeti svoj 18-mjesečni ugovor s Derby Countyjem, ali svjestan je kako se bliži kraj njegove karijere i već razmišlja što će raditi nakon toga. Njegovi kolege iz reprezentacije Frank Lampard, Steven Gerrard, Scott Parker i John Terry već su se bacili u menadžerske vode, a Rooney želi krenuti njihovim stopama.

''Tijekom posljednjih 10-15 godina nedostajalo je bivših engleskih reprezentativaca koji prelaze u menadžere. Mislim da danas igrači, kad završe s igranjem, imaju dovoljno novaca da ne trebaju ništa raditi, ali uvijek mogu biti sukomentatori ili stručnjaci na TV-u i dobro zaraditi'', izjavio je Rooney te nastavio:

gol expired Preporodio je premierligaša, a sada poručio: ''Želim Mbappea, Ronalda i Messija kao prednji trojac'' divider

''Međutim, mislim da je sjajno vidjeti Stevena, Franka, Scotta i Terryja kako su svi krenuli u trenerske vode i to je nešto što želim raditi kada prestanem igrati. Super mi je vidjeti ih kako rade i da im ide dobro.''

Upitan misli li da može bi iuspješan u tome, Rooney je odgovorio:

''U idealnom slučaju želim ući u to i biti uspješan. To je nešto što mi je potpuno novo i ne znate hoćete li biti dobri ili loši, ali želim tome dati prednost i osjećam da imam puno znanja o igri'', kazao je najbolji strijelac Engleske i Manchester Uniteda.

''Kad prestanem igrati, vidjet ćemo koje će ponude biti na stolu. Ali neću sjediti ovdje i lagati, bilo koji menadžer želi voditi klub na najvišoj razini i to će sigurno biti moja ambicija'', zaključio je Rooney.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider