Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordna zarada za Hajduk

Vušković praktički potvrdio transfer, ali Tottenhamu će se priključiti tek za dvije godine?

Čeka se službena potvrda transfera Luke Vuškovića iz Hajduka u Tottenham.

Luka Vušković (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Luka Vušković je na pragu transfera u Tottenham. Otkako je napunio 16 godina i zaigrao za prvi sastav Hajduka pisalo se o ponudama europskih top-klubova, a čini se da je najveći dragulj poljudske svlačionice napokon odabrao gdje želi nastaviti karijeru.

Fabrizio Romano, najpoznatiji insajder za transfere, objavio je da je sve dogovoreno sa Spursima, koji do sada nisu bili u prvom planu, ali su Vušković i njegova obitelj odlučili da je to najbolji put za njega.

Pet klubova bilo je zainteresirano za Vuškovića, spominjao se ranije interes PSG-a i Manchester Cityja koji su poslali ozbiljne ponude, no pita se nešto i treću stranu. Upravo je Vušković sam odabrao Tottenham, tvrdi talijanski insajder, tako da će klubovi sada pristupiti završetku pregovora.

Mora čekati 18. rođendan

To će biti rekordan transfer za Splićane, navodno se barata iznosom većim od 11 milijuna eura, a tome treba pridodati bonuse i postotak. Budući da je ljetni prijelazni rok završio, Vušković će barem do zime ostati na Poljudu.

Na tragu toga oglasio se Chris Cowlin, koji detaljno prati sva zbivanja u Tottenhamu, a on tvrdi da se Vušković neće priključiti Spursima sve do veljače 2025. godine, odnosno do 18. rođendana. 

Tek kada napuni 18 godina, Vušković bi trebao preseliti u London, a hoće li do tada ostati na Poljudu ili otići na posudbu u neku razvojnu ligu, tek ćemo saznati. Pričekajmo službenu potvrdu, tada bi sve trebalo biti puno jasnije.

Vušković potvrdio transfer?

Dodajmo kako je Vušković, nedugo nakon Romanove objave o transferu, počeo pratiti Tottenham na Instagramu i tako gotovo potvrdio odlazak u redove londonskog kluba.

Ovo bi, prema svemu sudeći, trebalo olakšati dolazak Ivana Perišića u Hajduk, koji sad postaje itekako realna mogućnost, no gotovo sigurno tek na zimu.

Nije tajna da se Ivan želi vratiti, ali da isto tako nije spreman odreći se velikog novca koji mu ugovor s Tottenhamom garantira. Tako da je moguće kako je u transfer Vuškovića uključeno i nešto što bi trebalo pomoći po tom pitanju, odnosno što bi zadovoljilo obje Ivanove želje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider