Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Peti put na klupi Hajduka

Vratio se dežurni poljudski gasitelj: ''Vjerujem da će krenuti, jer ovo je po meni dno dna''

Nakon brojnih zavrzlama i velike krize, Hajduk je dobio novog trenera. Na Poljudu je konferenciju za medije održao Zoran Vulić. Dežurni poljudski gasitelj kriznih situacija vratio se među ''bijele'' peti put, nakon 11 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Vulić, jedna od legendi kluba, ponovno je trener Hajduka. Sam priznaje da je došao u situaciji koja nije dobra.

''Vratiti se doma nakon dugo vremena, čast mi je, ovo je moja kuća, kao da sam se vratio izgubljenom sinu'', rekao je Vulić.

Danas će se upoznati s momčadi. Iako ne otkriva puno, bio je decidiran.

''Volim samo travu, zeleni teren i ništa više. Tko ne želi igrati za Hajduka, što se mene tiče može napustiti klub. Mora mu biti čast i ponos da je tu u klubu. Nisam se slučajno obukao u plave gaće i bijelu majicu, oni to moraju cijeniti, izjavio je novi trener Hajduka.

Ugovor je potpisan na dvije godine. No, Vuliću je ovo peti put da vodi momčad s Poljuda. S bivšim upravama se nije rastajao u dobrim odnosima.

''Prvenstveno, ja sam Dalmatinac, temperamentan čovjek kakav ću biti i dolje na klupi. To je sastavni dio života u Dalmaciji'', poručio je Vulić.

I navijači jedva čekaju premijerni nastup

''Ja vjerujem da će krenuti, jer ovo je dno dna po meni, iako se ne s lažem s nekim drugim stvarima koje treba reformirati u klubu.''

A Vulić dolazi spasiti rezultat nakon odlaska Kopića.

''Kažu da je razlog smjene sastanak sa Štimcem, a vidjeli smo Štimac je dobar prijatelj i s gospodinom Vulićem. Ja kao predsjednik Uprave ne planiram zabranjivati nikome tko će se s kim nalaziti, to je naša osobna stvar, to nije utjecalo na moju odluku, to je bila prvenstveno odluka gospodina Kopića'', izjavio je predsjednik hajduka Huljaj.

Kopić je otišao u čudnim okolnostima, nakon što mu je par dana prije Huljaj dao potporu. U igri za novog trenera je bilo i ime Igora Tudora.

''On je u svojim intervjuima rekao sve, nema mu se što dodati osim što sam mu se ispričao jer smo se krivo razumjeli u nekom trenutku, ali odluka je bila u tijeku, razgovori su bili u razmišljanjima, tako da sam s Igorom ostao u dobrim odnosima'', rekao je Jasmin Huljaj.

No, kriza, ponajprije rezultatska je očita.

''Nikad nisam bježao od odgovornosti, bez obzira što sam ponudio mandat na raspolaganje i bez toga moj je mandat uvijek na raspolaganju. Normalno da su rezultati ti koji daju uvijek nekakvu cjelokupnu sliku i kreiraju mišljenje, tako da nikad ne bježim od odgovornosti. Dapače, prvi sam za staviti svoj obraz'', mišljenja je Saša Bjelanović.

''Jako puno prostora je za unaprjeđenje, to je bila moja ideja da se svi mobiliziramo, prvi ja, a svi ostali da vidimo kako možemo pomoći, jer na kraju cijeli klub se mjeri kroz rezultat prve momčadi i njegov neuspjeh je neuspjeh svih nas, od onoga na porti do predsjednika kluba'', izjavio je Huljaj.

No, žrtva neuspjeha i ovaj put bio je - samo trener.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider