Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nogometaš i građevinac

Vozač bagera još ne vjeruje da je osvojio FIFA-inu nagradu

Marcin Oleksij kombinira nogomet s punim radnim vremenom kao vozač bagera.

Marcin Oleksij (Foto: Afp)

Poljski nogometaš bez jedne noge Marcin Oleksij još uvijek ne može vjerovati da su njegove škarice osvojile FIFA-inu nagradu Ferenc Puskas za najljepši gol, pobijedivši finaliste Dimitrija Payeta i Richarlisona za tu prestižnu nagradu.

Oleksij kombinira nogomet s punim radnim vremenom kao vozač bagera.

"Pozivam Roberta Lewandowskog na trening. Pokazat ću mu kako se zabijaju lijepi golovi", našalio se.

Dobio nagradu ispred Richarlisona

Za Oleksijev spektakularni udarac iznad glave u nogometu za amputirane igrače navijači i eksperti panelisti glasali su ispred Richarlisonova akrobatskog voleja na Svjetskom prvenstvu za Brazil protiv Srbije i Payetova dalekometnog udarca za Olympique de Marseille protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi.

"Doći će vrijeme da povjerujem što se dogodilo", rekao je Oleksy u utorak nakon što je sletio natrag u Varšavu. "Ali jako sam sretan. Uspio sam iza sebe ostaviti Payeta, Richarlisona, Kyliana Mbappea. Zapravo sam osjetio malo straha kad sam otišao po nagradu, bilo je toliko mnogo emocija. Prvo sam spustio glavu, dva puta duboko udahnuo i kazao - nemoj pustiti suzu", kazao je Oleksij.

Prvi amputirac s nagradom

On je postao prvi amputirac koji je osvojio nagradu.

"Pogledao sam publiku i pomislio: 'Dakle, možeš se natjecati s Mbappeom? Da, možeš! Moguće je pobijediti protiv njega? Da!" rekao je kasnije na konferenciji za novinare.

Mbappe, čiji je drugi gol protiv Argentine u finalu Svjetskog prvenstva bio na prvom popisu od 11 kandidata, bio je među onima koji su prvi čestitali poljskom igraču, priznao je Oleksij.

"Bila je čast biti nominiran za nagradu Puskas. Čestitke @airoleksy, tvoj cilj je remek-djelo i ti si inspiracija za sve nas!", napisao je Richarlison na Instagramu, uz svoju sliku s Oleksyjem. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider