Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve su oči uprte prema Gradskom vrtu

Vlasnik Zrinskog zagrmio: ''Ne sumnjam u našu pobjedu, postajemo premijerligaši!''

Ivan Komak i Igor Budiša najavili su odlučujući susret Prve NL između Zrinskog i Šibenika.

Ivan Komak (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Utakmica između Zrinski Osječkog 1664 i HNK Šibenika na Gradskom vrtu odlučivati će o putniku u najviši rang hrvatskog nogometa.

Cijelo proljeće se vodi dvoboj, utrka traje do samog kraja, padaju rekordi, i Zrinski i Šibenik imaju nevjerojatan niz pobjeda, ali danas se ono najbitnije. Šibenčani moraju loviti pobjedu, samo im ona donosi SuperSport HNL, dok je domaćinima dovoljan i remi.

Gradski vrt je spreman, Funcuti u velikom broju stižu u Osijek, očekuje se preko pet tisuća navijača, a uoči utakmice, predsjednik Zrinskog Ivan Komak i trener Igor Budiša najavili su susret.

''Mi u nogometu želimo postati Mount Everest i mislim da sam time sve rekao. Mi želimo i hoćemo raditi, a u nogometu ma jako puno prostora. Ja sutra uopće ne sumnjam u pobjedu, i od sutra smo mi premijerligaši'', otvorio je snažnom izjavom konferenciju za medije Komak.

Deontay Wilder i Zhilei Zhang VIDEO Tužan kraj čovjeka koji je brutalno gasio svjetla: Wilder teško nokautiran otplovio u boksačku mirovinu divider

Budiša je svjestan prilike koja mu se pruža.

''Ove godine složile su se dvije stvari: ambiciozna uprava koja je postavili jasan cilj i igrači s karakterom koji su dovde odnosno do posljednje prepreke zvane Šibenik. Iz utakmice u utakmicu igrači su pokazivali pobjednički karakter, a upravo je to ono što se od njih očekivalo. Nemam niti jednu zamjerku za dosadašnji rad. Dečki su ovu sezonu odradili s najboljom ocjenom i sada ih očekuje 'šlag' odnosno utakmica protiv Šibenika'', kazao je.

Komak sjedi na klupi, treneru to ne smeta

Na pitanje novinarke stvara li treneru pritisak što vlasnik kluba sjedi na klupi za vrijeme utakmice, Budiša je odgovorio: ''Ne. Ja imam dobar odnos s direktorom kluba, on je taj koji vodi klub i ima pravo komentirati rad u klubu. Mi smo tijekom sezone pokazali da sjedenje direktora kluba na klupi nema velikoga utjecaja na igrače i mene kao trenera. Kada sam na utakmici ja se isključivo koncentriram na odluke i igru svoje momčadi sve ostalo je u drugom planu.''

Sudac Jović je danas glavni arbitar, ali prvi put ćemo imati priliku gledati VAR na drugoligaškoj razini.

Daniel Dubois vs. Filip Hrgović Hrgović nakon poraza može biti zadovoljan samo jednim – pogledom na bankovni račun divider

''U pripremama utakmice i ja koristim tehnologiju tako da protiv VAR-a nemam ništa. Jedino me brine što će utakmica izgubiti na dinamici, a poznato je da mi igramo u visokom ritmu. No, mi o tome ne odlučujemo pa se i ne zamaramo previše. Naše je da igramo i na terenu ostvarimo rezultat, na to smo fokusirani i to je naš posao. A neka VAR radi svoj posao'', zaključio je Budiša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL