Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UBOJITI DVOJAC

Vlahović i Mitrović bolji od Haalanda, Srbija preko Norveške izborila elitnu grupu Lige nacija

U izravnom susretu protiv Norveške, reprezentacija Srbije slavila je rezultatom 0:2 te izborila elitni rang Lige nacija.

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović (Foto: Afp)

Po prvi put otkako je osnovana Liga nacija, Srbija će u njenoj četvrtoj sezoni zaigrati unutar najvišeg ranga, onog elitnog. To su izborili pobjedom protiv Norveške na gostujućem terenu, rezultatom 0:2.

Norvežani su prije posljednja dva kola imali sve u svojim rukama. No, prvo su izgubili na gostovanju od Slovenije, a onda nisu uspjeli osvojiti bod na domaćem terenu u izravnom susretu za plasman u elitni rang. 

Pobjedu Srbiji osigurao je njihov ubojiti napadački dvojac koji čine Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović

Vlahović je prvi pogodak na susretu postigao u 42. minuti, kad je s prve vratnice spremio ubačaj Filipa Kostića. Njegov pogodak možete vidjeti OVDJE.

Prednost pred odmor donijela je opušteniju Srbiju u drugom dijelu,  a to su naplatili u 54. minuti pogotkom Mitrovića. Ujedno njegovim 50. pogotkom za reprezentaciju.

Benjamin Šeško VIDEO Benjamin Šeško zabio spektakularan volej, reakcija slovenskog komentatora dodatno ukrasila dojam divider

Srbija je do kraja susreta zadržala prednost i ostvarila planirani uspjeh.

Preostali susret ove skupine odigrali su u Stockholmu Švedska i Slovenija. Utakmica je završila 1:1, čime su Slovenci osigurali ostanak u drugom rangu, dok Šveđani ispadaju u treći, gdje se nalaze reprezentancije niti približno njihovog ranga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider