Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA dala povjerenje

Priznanje hrvatskom instruktoru: Vlado Svilokos bit će kontrolor na utakmici Lige prvaka

Vlado Svilokos bit će kontrolor suđenja na utakmici Lige prvaka u Londonu između Arsenala i Porta...

Vlado Svilokos (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Novo veliko povjerenje ukazala je Europska nogometna federacija UEFA hrvatskom instruktoru suđenja i dopredsjedniku KNS HNS-a.

17-godišnji Wilfried Nathan Douala Skandal u Kamerunu, suspendirano 62 igrača zbog lažiranja dokumenata divider

Vlado Svilokos bit će kontrolor suđenja na utakmici osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Porta. Utakmica se igra 12. ožujka (21.00) na stadionu Emirates.

Nakon utakmica grupne faze Lige prvaka u Madridu i Barceloni, UEFA je Svilokosa imenovala za uzvratnu utakmice nokaut-faze lige prvaka u Londonu. Svilokos je osam godina u ulozi kontrolora suđenja predstavlja HNS i hrvatsko suđenje na natjecanjima pod ingerencijom UEFA-e.

U međuvremenu Svilokos je u sjedištu UEFA-e u Nyonu obnašao dužnost jednog od četvorice trenera za mlade suce u okviru CORE Excellence Programa. Radio je u timu s poznatim imenima, poput Španjolca Manuela Diaza Vege, Portugalca Nuna Castra, Norvežanina Rune Pedersena i “leader coacha”, Grka Kyrosa Vassarasa, pridruženog člana Uefine sudačke komisije.

Guardiola i Kovačić Guardiola uzrujao najveću zvijezdu Cityja, ali Kovačić je opravdao zamjenu: ''Tad smo proigrali'' divider

UEFA svoje suce, a tako i kontrolore suđenja (trenere sudaca)  selekcionira vrlo profesionalno na principu izvrsnosti u postepenom i permanentnom procesu edukacije i usavršavanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider