Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo je sramota"

Dan nakon šokantnog ispadanja iz Europe: Navijači su razočarani, ali ne odustaju od Hajduka

Vlado Boban javio se iz Splita gdje je prokomentirao stanje u Hajduku nakon ispadanja iz Europe.

Dok Rijeku, Osijek i Dinamo očekuje još europskih utakmica, Hajduk se sada može posvetiti samo domaćem prvenstvu.

Splićani su sinoć zaustavljeni na prvoj prepreci, nakon što ih je u šokantnoj utakmici pobijedio kazahstanski Tobol u 2. pretkolu Konferencijske lige.

Svi su očekivali puno više od samog početka sezone, koje pretkolo više u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, pa možda čak i igranje u skupinama.

Međutim, splitska momčad je ispala od Tobola, momčadi koja na papiru ima trostruko manje vrijedan kadar od Splićana, tako da alibi za poraz i ispadanje iz Europe ne može biti neigranje najboljeg igrača Marka Livaje.

"Ovo je jedna velika sramota"

Svi su razočarani, a Hajduk je u posljednjih nekoliko europskih sezona imao nekoliko posrtaja, od famozne Gzire United do Galatasaraya.

Iako se ove sezone skupio respektabilan kadar, prvo se rezultatski slabo ušlo u HT Prvu ligu, a sada se i vrlo brzo ispalo iz Europe. Odgovornost na sebe preuzeo je kapetan Lovre Kalinić koji nije imao svoj dan, kao ni cijela splitska obrana.

gol expired Oglasio se Samir Toplak nakon šokantnog ispadanja Hajduka iz Europe: "Obrisali su pod s nama" divider

"Ovo je jedna velika sramota, kako moja, tako i od cijele ekipe. Ovo je nedopustivo, ovo se ne smije događaji jednoj ozbiljnoj ekipi. Takve rupe u igri, toliko neodgovornosti...", rekao je Kalinić.

"Toliko se stvari dogodilo tijekom utakmice. Imali smo dobru kontrolu nad utakmicom, dok nismo primili pogodak. Bila je to nesreća, ali događa se, a nakon toga smo u potpunosti izgubili kontrolu. Pokušali smo mijenjati, ali nismo uspjeli", rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson.

Navijači su razočarani, ali ne odustaju od kluba

Navijači su, dakako, razočarani, očekivali su europske utakmice i u kolovozu, ali ispalo se već na prvoj stepenici u srpnju. Međutim, ne odustaju navijači od svog kluba.

"Jučer smo izgubili na smiješan način, na sramotan način. Kažu nije igrao Livaja, ako klub ovisi o Livaji, onda to nije klub. Međutim, ljubav je tu, zauvijek će ostat", rekao je jedan od navijača.

Nema puno vremena za odmor, već ovaj vikend igraju prvenstvu utakmicu protiv Šibenika na Poljudu. Nakon toga slijede dva teža ispita, Gorica i veliki derbi s Dinamom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider