Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Program na Rivi, Poljudu...

Više od 300 djece na 'Živimo Hajduk': Članovi izabrali najboljeg igrača Hajduka

Prema glasovima članova Hajduka, Darko Nejamšić je zaslužio priznanje, ispred Mije Caktaša, Jaira i svih ostalih.

\'Živimo Hajduk\' (Foto: Naš Hajduk) (Foto: Naš Hajduk)

U sklopu druženja na Poljudu održana je i dodjela priznanja najboljem igraču Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova, a ono je otišlo u ruke Darku Nejašmiću.

Priznanje mu je uručio tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić, a ovo je treća godina u nizu u kojoj članovi ocjenjuju najbolje igrače Bilih.

Manifestacija je nastavljena programom na Rivi gdje su građani imali priliku isprobati sportove poput veslanja, rugbyja, košarke, nogometa i atletike. Također, kako bi osvijestili potrebe sportaša s invaliditetom prikazana je simulacija sporta za slijepe i slabovidne osobe.

Zanimljivi projekt financiran sredstvima iz EU

Program je zaključen na Poljudu gdje su studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu vodili trening selekcije Otvorene škole Hajduka u kojem su svoja teorijska saznanja imali prilike isprobati u praksi. Uz to je uz nadzor profesora Marka Ercega i Ante Rađe putem posebnih uređaja mladim nogometašima praćena srčana aktivnost kako bi se što bolje mogla dozirati opterećenja.

"Ova manifestacija potiče na bavljenje sportom koje sve više izostaje, a u sklopu projekta nastojimo osvijestiti i utjecati na ljude da budu aktivniji. Hajduk je idealan medij za prenošenje takvih poruka, a brojna hajdučka zajednica rado sudjeluje", rekao nam je dizajner metodologije na projektu 'Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja' Tomislav Mikulić, istaknuvši kako su sve aktivnosti manifestacije 'Živimo Hajduk' rezultat sjajne suradnje s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom Hajduk.

Sportski dio aktivnosti provodi se u sklopu EU projekta 'Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja', uz sudjelovanje Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider