Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskočio u velike cipele

Vinicius ipak prelomio: Uzeo broj koji su nosile najveće Realove legende

Vinicius Junior ipak će naslijediti Cristiana Ronalda i u idućoj sezoni nosit će broj sedam.

Vinicius Jr. (Foto: Afp)

Vinicius, 22-godišnji brazilski nogometaš, pridružio se Real Madridu 2018. godine i od tada nosi dres s brojem 20. Tako je barem bilo do sada, ali od iduće sezone to će se promijeniti.

Odlučio je, naime, da iduće sezone želi izaći s dresom na kojemu je broj 7. Suprotno je to najavama koje su izlazile iz španjolskih medija u prethodnim tjednima.

Dres je napokon slobodan nakon odlaska Edena Hazarda s kojim je klub raskinuo ugovor nakon četiri godine. On legendarnu sedmicu na dresu nikada nije opravdao zbog problema s kondicijom, što se vrlo često povezivalo sa njegovim viškom kilograma.

El Arabi Hilal Soudani Soudani stigao u susjedstvo: Surađivat će s bivšim trenerom Dinama divider

Realovu sedmicu proslavili su još davno igrači poput Emilija Butarguena i Raula, da bi ju u posljednje vrijeme Cristiano Ronaldo uveo u legendu jer je u tom dresu osvojio četiri Lige prvaka.

Kada je Ronaldo napustio Real Madrid sedmicu je nakratko 2018. godine preuzeo Mariano Diaz koji se s tim teretom ipak nije mogao nositi. Vinicius Jr prirodan je odabir s obzirom na sezonu koja je iza njega. Postigavši 23 gola kojima je pridodao 21 asistenciju u 55 nastupa postao je vođa momčadi i jedan od najistaknutijih igrača.

Nije to jedina promjena u Realu. Na njihovim službenim stranicama izašao je ažurirani popis brojeva momčadi, a Rodrygo, koji je prije nosio dres s brojem 21, sada se nalazi u dresu Marca Asensija s brojem 11 koji je nedavno također upražnjen.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider