Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
milijuni pregleda

VIDEO Viralni hit: Englez sam pretukao brojne huligane, padali su kao od šale

Direktor AZ-a Robert Eenhoorn svjedočio je neredima iz neposredne blizine. Pokušao je smiriti situaciju, ali nije uspio.

Neredi u Nizozemskoj (Foto: Afp)

Šokantne scene navijačkih nereda obilježile su uzvratni susret polufinala Konferencijske lige u Alkmaaru između AZ-a i West Hama Uniteda.

Navijači AZ-a napali su goste, a nakon toga je nekoliko igrača West Hama preskočilo barijeru i ušlo u metež kako bi reklo svojim obiteljima da se maknu. Među prvima su priskočili Michail Antonio i Flynn Downes, a zatim i Lucas Paqueta, Said Benrahma i Tomaš Souček.

Policija i redari brzo su stigli na mjesto događaja kako bi spriječili daljnje sukobe, a mir je uspostavljen nakon desetak minuta.

Neredi u Alkmaaru VIDEO Igrači West Hama krenuli u obračun s huliganima, mahali suprugama i djeci da se maknu divider

U kaosu je jedna snimka postala hit na društvenim mrežama. Domaći huligani navalili su na gostujuću tribinu, a na ulazu ih je čekao jedan puniji engleski navijač i šamarao ih redom.

Nizozemci su se nakon toga povukli, a gostujući navijač sigurno je postao faca među svojima.

"Ne mogu objasniti što se dogodilo i zašto se dogodilo. Igrači su se uključili jer su tamo bile njihove obitelji, to je vjerojatno bio razlog reakcije. Tamo je bio i moj 87-godišnji otac," kazao je nakon susreta menadžer West Hama David Moyes za BT Sport.

Jose Mourinho i Ivan Rakitić Rakitić protiv svog velikog obožavatelja: Sjetimo se kako je očarani Mourinho govorio o Ivanu divider

"Na tom dijelu tribine bila je i moja obitelj, koja je gledala utakmicu. Bili smo zabrinuti za njih. Sigurnost je najvažnija stvar na stadionima, posebno na ovakvim događajima, i bili smo zabrinuti za svoje obitelji," dodao je vratar Alphonse Areola.

Direktor AZ-a Robert Eenhoorn svjedočio je neredima iz neposredne blizine. Pokušao je smiriti situaciju, ali nije uspio.

"Skakao sam između njih, ali to je bilo prejako za mene. Odmah sam to shvatio kad sam vidio sve te ljude", rekao je za ESPN i dodao: "Ispričavam se West Hamu što se ovo dogodilo. Prošli smo tjedan doživjeli isto u Londonu, ali, srećom, uspjeli smo izbjeći sukob."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider