Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
raketa se sjetio tih riječi

Rakitić protiv svog velikog obožavatelja: Sjetimo se kako je očarani Mourinho govorio o Ivanu

Jose Mourinho dugo je bio očaran Ivanom Rakitićem, a sada se susreću u velikom finalu.

Galerija Jose Mourinho i Ivan Rakitić Ivan Rakitić Ivan Rakitić +8 Ivan Klasnić i Ivan Rakitić

Nogometaši Rome i Seville zaigrat će u velikom finalu Europske lige. Roma je prošla Bayer, a Sevilla je bila bolja od Juventusa.

Hrvatska će tako ponovno imati predstavnika u velikom finalu. Ivan Rakitić lovi svoj drugi trofej Europske lige 31. svibnja u Budimpešti.

Finale donosi i susret dvaju velikana europskog nogometa, Josea Mourinha i Ivana Rakitića, a upravo je Mourinho pričao o Rakitiću kao o niti jednom igraču.

Mourinho je i više navrata dijelio hvalospjeve prema sjajnom Hrvatu, a sve je počelo još dok je trenirao Manchester United.

Jose Mourinho VIDEO Mourinhov show nakon plasmana u finale, pogledajte kako je slavio divider

Portugalac je u to vrijeme bio bez trenerskog posla, pa je radio kao stručni komentator.

Tražio ga u Manchester Unitedu

"Rakitić je za mene jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. On je fantastičan igrač na svakoj razini. On puno trči, a u posjedu lopte je fantastičan. Defenzivno je sjajan na desnoj strani, gdje kompenzira što Messi ne igra obranu'', rekao je Mourinho 2019. godine.

''Ponavljam to i s tim želim završiti za večeras: Rakitić je jedan od najpodcjenjenijih igrača svijeta. Uobičajeno govorimo samo o velikim imenima, a Rakitić bi možda mogao popraviti aktivnost na Instagramu i društvenim mrežama jer danas je to jako važno... Tamo nije dobar, ali je jako dobar na terenu'', završio je u svom stilu Mourinho.

Rakitić nedavno spomenuo Mourinha

Slavni Portugalac radio je u Manchester Unitedu od 2016. do 2018. godine, a u svojim planovima vidio je Rakitića kao stožernog igrača.

Pokušavao ga je dovesti iz Barcelone, no na kraju ipak nije uspio ostvariti veliki transfer, koji bi bio povijesni za Hrvatsku jer Hrvat nikad u povijesti nije igrao u dresu Uniteda.

Rakitić je dolaskom novog trenera u Sevillu ostao bez minutaže u nekim dvobojima, a onda je u intervjuu za AS ponovno zahvalio Mourinhu.

''Ja se osjećam jako dobro fizički, a Mendilibar je stigao s drugačijim idejama i moja je obveza razumjeti situaciju. Najvažnija je u cijeloj priči Sevilla i ja sam tu da pomognem momčadi. Inače mi se događa u karijeri da mi novi treneri ne vjeruju. Možda je ono što je Mourinho rekao o mojim igrama istina, nešto u stilu da moram biti opakiji, da ljudi više pričaju o meni. Ponovno mu zahvaljujem na tim riječima."
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider