Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVETI TOMA OPASNO STRADAO

VIDEO Strašni napadač Napolija sudjelovao u šest golova na jednoj utakmici Nigerije

Nigerija je u kvalifikacijama za Afrički Kup Nacija savladao na gostovanju Svetog Tomu i Princip rezultatom 10:0.

Victor Osimhen (Foto: Afp)

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru neće biti reprezentacije Nigerije. Orlovi su kiksali u završnici kvalifikacija te su po drugi put u posljednjih sedam izdanja ostali bez nastupa na Mundialu.

Tako se mogu posvetiti kvalifikacijama za kontinentalno prvenstvo, koje bi reprezentaciji poput njihove zapravo trebale biti rutina. Ali, upravo tamo se iskazao jedan čovjek za kojeg je šteta da ga nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu.

Osimhen nastavlja impresionirati

To je Victor Osimhen, napadač Napolija koji je u netom završenoj sezoni Serie A, u 27 nastupa, upisao 14 pogodaka i pet asistencija. Svoju kvalitetu potvrdio je danas, sudjelovanjem u čak šest pogodaka na jednoj utakmica.

Nigerija je slavila na gostovanju kod Svetog Tome i Principa rezultatom 10:0. Osimhen se u strijelce upisao četiri puta, dok je dok još dva pogotka bio asistent. Tako je došao na deset pogodaka iz 18 reprezentativnih nastupa. Dva pogotka dodao je Terem Moffi, dok su po jednog postigli Ademola Lookman, Emmanuel Dennis, Moses Simon i Oghenekaro Etebo.

Nigerija tako mirno ide prema plasmanu na AFCON, idućem velikom natjecanju gdje će Osimhen moći potvrditi svoju kvalitetu te zašto ga Transfermarkt procjenjuje na 65 milijuna eura.

Pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider