Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMENTAR IZ STUDIJA

VIDEO Vatreni veterani uvjereni da nas čeka težak susret: "Španjolska je pokazala kvalitetu u jednoj odličnoj utakmici"

Mario Stanić, Slaven Bilić i Robert Jarni dali su prvi komentar susreta Španjolske i Italije.

Nogometna reprezentacija Španjolske savladala je Italiju rezultatom 2:1, u drugom polufinalu završnice Lige nacija, čime su izborili svoje drugo finale ovog natjecanja u nizu. 

Prije nešto manje od dvije godine, bolja od njih bila je Francuska, a sad će im u Rotterdamu s druge strane stajati Hrvatska.

Stanić pohvalio španjolski rani pritisak

Susret su u studiju Nove TV pratili trojica bivših hrvatskih reprezentativaca, koji su dali svaki svoje mišljenje o onome što se vidjelo na stadionu u Enshedeu.

"Prvo poluvrijeme, ako usporedimo s našom utakmicom je bilo puno dinamičnije, s više prilika. Španjolska je preuzela rizik, bolje je otvorila oba poluvremena. Pokušali su napravili pritisak na posljednju liniju Italije i tako su uspijevali ugroziti njihov gol. Sve u svemu, zanimljiva utakmica. Malo se je gasila, za razliku od naše, kako se bližila kraju. Zahvalan protivnik jer mi u veznom redu imamo takvu kvalitetu da možemo svakoga umiriti i usporiti", rekao je Mario Stanić.

Nakon njega je svoj vid svega iznio bivši uspješni hrvatski izbornik, koji je na Euru 2012. godine igrao protiv obje danas suprotstavljene reprezentacije.

Bilić pohvalio i Talijane, Jarni istaknuo španjolsku moć

"Nisu Španjolci imali nikakvu apsolutnu dominaciju. Bila je to jedna jako dobra utakmica koja nije ostavila taj dojam jer atmosfera na stadionu nije bila kao između Nizozemske i nas. Ovo je izgledalo kao da se igra na neutralnom terenu. Energetski obje ekipe dobre. Za Španjolce smo znali kako igraju, ali Talijani su pokušali nešto kao Inter u finalu Lige prvaka.

Zatvorili su sredinu, ostavili su malo bokove. Zasluženo Španjolci, ali mi imamo što treba. Možda bi na papiru bilo malo lakše s Talijanima jer nas još nisu pobijedili, ali spremni smo i za Španjolce", iznio je svoj stav Slaven Bilić.

Na kraju je viđenje svega rekao Robert Jarni.

"Prvo poluvrijeme su Španjolci imali samo 61 posto posjeda, a drugo su napravili puno više. Utakmica je bila jako interesantna, opet smo vidjeli tu moć Španjolaca koji imaju veliko strpljenje i uvijek u posljednji čas pronađu tu neku rupu. Nemamo što više puno razgovarati, čekat će nas jedna jako teška utakmica. Vjerujem u naše momke, ali morat ćemo se potruditi još malo više nego protiv Nizozemske. Nadam se da ćemo napraviti taj iskorak i osvojiti zlatnu medalju", samopouzdano je rekao legendarni lijevi bek.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider