Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKO JE TO MOGUĆE?

VIDEO VAR sramota u Belgiji: Svijet gleda i ne vjeruje kako je ovaj gol priznat!

Nogometni zaljubljenici u nevjerici se pitaju kako je pogodak Royal Antwerpa u velikom belgijskom derbiju mogao biti priznat.

Pregledavanje snimke (ilustracija) (Foto: Afp)

Proteklog vikenda odigrano je posljednje kolo regularnog dijela nogometnog prvenstva Belgije, a derbi su odigrali branitelj naslova Royal Antwerp i trenutačno vodeća momčad ljestvice Union SG.

Susret je završio 1:1, i to uz pravu dramu u završnici. Sve bitno dogodilo se u posljednjih 20 minuta. Prvo su gosti dobili crveni karton, onda unatoč tome došli do vodstva, pa je u drugoj minuti sudačke nadoknade aktualni prvak došao do izjednačenja.

Ruku je vidio svatko! Osim glavnog i VAR suca

No kako? To se mnogi pitaju, posebno nakon što su vidjeli snimku koja apsolutno otkriva da se radi o neupitno neregularnom golu. Barem za sve osim VAR suca i glavnog suca utakmice.

Naime, strijelac Gyrano Kerk igrao je rukom, i to tako da si je loptu doslovno dao u for i onda pogodio praznu mrežu.

Nevjerojatno, zar ne?

U Anderlechtu će biti zadovoljni

Ovaj rezultat najviše će odgovarati Anderlechtu. Naime, da je susret završio pobjedom Uniona, oni bi regularni dio završili čak s devet bodova više od najtrofejnije belgijske momčadi te bi nakon prepolavljanja bodova uoči doigravanja imali prednost od četiri boda.

Ovako je ta prednost tri boda, odnosno sve se može promijeniti u jednoj utakmici.

Union SG već je prošle sezone dramatično ostao bez naslova prvaka, u posljednjem kolu, gdje su ovisno o kretanjima rezultata čak tri momčadi u jednom trenutku imale titulu, a ona je na kraju otišla Antwerpu. 

Nadamo se samo da ovaj jedan bod neće biti ključan jer ova odluka VAR sobe, a onda i glavnog suca koji je pogledao snimku, uistinu je sramotna.

Što se to točno dogodilo, pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider