Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DVA SJAJNA SUSRETA

VIDEO Usporedba Red Bulla i Dinama: Austrijanci su favoriti, a neke brojke uistinu su impresivne

Novinar Dnevnika Nove TV, Stipe Sladoljev, pripremio je sjajnu usporedbu Dinama i austrijskog prvaka.

I Dinamo, ali i Red Bull Salzburg, već su i protiv Chelseaja te protiv Milana pokazali da će im biti ozbiljni rivali u Ligi prvaka.

Ali ipak, njihovi međusobni sudari mogli bi biti najvažniji.

Austrijanci su u srijedu favoriti

U srijedu je prva utakmica, u Salzburgu, a kladionice kažu da su domaćini prilični favoriti. Njihova pobjeda procijenjena je na 57 posto izgleda, pobjeda Dinama na 20 posto, a neriješen ishod na 23 posto.

Zašto su Austrijanci favoriti, za početak će pokazati njihova tržišna vrijednost. Oni su dvostruko skuplji od hrvatskog prvaka! Momčad Salzburga vrijedi više od 200 milijuna eura, a momčad Dinama nešto manje od sto milijuna eura.

Osim tržišne vrijednosti, koliko je to ozbiljna momčad, pokazuje i njihov učinak u Europi posljednjih godina.

Na službenoj UEFA-inoj ljestvici, koju predvodi Bayern, izdvojili smo klubove izvan takozvanih "liga petice". Na njoj bolje od Salzburga stoje samo: Ajax i Porto!

A iza Salzburga (i ispred Dinama!), su Šahtar, Benfica, Sporting, Basel, Slavija Prag i Glasgow Rangers. I još po nečemu austrijski prvak nadmašuje našeg prvaka.

Red Bull je najmlađa momčad Lige prvaka

Pogledajte usporedbu svih transfera većih od 20 milijuna eura. Salzburg ih ima čak osam. A Dinamo tri.

I dok se "Plavi" mogu pohvaliti da su tu ponikli Luka Modrić, Dani Olmo i ostali, u Salzburgu su ime stvorili Erling Haaland, Sadio Mane, i još niz igrača koje su najveći europski kubovi plaćali 20, 30 ili više milijuna eura.

Red Bull je i najmlađa ekipa cijele Lige prvaka! Pazite trojicu najskupljih igrača na obje strane. U Salzburgu 20 milijuna eura vrijede naš Luka Sučić, koji ima samo 20 godina pa slovenski napadač Benjamin Šeško, samo 19 godina! I austrijski veznjak Nicolas Seiwald, 21 godina.

A trojica najskupljih u Dinamu su Ivanušec, Oršić i Livaković, debelo ispod 20 milijuna i zajedno su dosta stariji od austrijskog trojca.

Svakako, čekaju nas dva vrlo intrigantna sudara.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider