Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Marko šepat iz Atene

VIDEO Tijekom petka počinje saslušanje optuženih BBB-a: Pala nova uhićenja

Ukupno je privedeno 97 hrvatskih državljanja, a petorica su prebačena u bolnicu zbog ozljeda.

Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV javio se iz Atene s najnovijim informacijama o privedenim navijačima.

Ranije je veleposlanik Republike Hrvatske u razgovoru za Novu TV potvrdio da su petorica hrvatskih državljana u lošem zdravstvenom stanju te da nisu dobili adekvatnu zdravstvenu skrb, no oni su poslijepodne prebačeni u bolnicu.

Prva grupa od 35 uhićenih hrvatskih državljana u petak ide na sudsko ročište, a preostale dvije grupe to čeka u subotu i nedjelju. Svi navijači tvrde da nisu krivi, odnosno da nisu sudjelovali u ubojstvu 29-godišnjeg grčkog navijača.

Sugovornik iz priloga VIDEO Otac uhićenog navijača za Dnevnik Nove TV: "Muka mi je, ali samo neka se dočepaju Hrvatske" divider

Svi imaju pravo na konzularnu pomoć, a veleposlanstvo im je dalo kontakte poznatih odvjetnika za kazneno pravo, a neki su već iskoristili tu priliku i kontaktirali ih.

Obavljeno je DNK testiranje preko stotinjak privedenih navijača, a sada se čekaju nalazi.

Policija se oglasila priopćenjem s detaljima oko tog sukoba, a pravdaju se da su pratili navijače, no dodaju da su u jednom trenutku dobili preporuku da ne djeluju. To je sasvim jasno jer ih je bilo premalo, ali kada je došlo njihovo pojačanje, već je bilo prekasno. 

Marko Šepat VIDEO Policija suzila broj osumnjičenih za ubojstvo: AEK odbija dati važnu snimku? divider

Situacija se primirila, ali danas je na grčkoj-albanskoj granici uhićena grupa od sedam Rumunja koji su imali predmete za maskiranje i noževe, a sumnja se da su oni htjeli ići na utakmicu Olympiakosa i Genka, koja se večeras igra u 15-ak minuta udaljenoj luci od Atene.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider