Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Marko Šepat iz Atene

VIDEO Policija suzila broj osumnjičenih za ubojstvo: AEK odbija dati važnu snimku?

Ukupno je privedeno 97 hrvatskih državljana nakon huliganskog sukoba u Ateni.

Reporter Marko Šepat za Vijesti Nove TV u 17 sati javio se iz Atene s novim informacijama oko navijača.

Veleposlanik Republike Hrvatske kazao je da među 97 privedenih hrvatskih državljana ima ozlijeđenih, čime je potvrdio navode navijača iz Zagreba, no odbacio je tvrdnje da privedeni nemaju adekvatnu konzularnu pomoć.

Štoviše, tvrdi da privedeni navijači nemaju nikakve primjedbe ni na veleposlanstvo ni na grčku policiju, već na samo trajanje postupka i uvjete zadržavanja u pritvoru.

Prema neslužbenim informacijama iz ministarstva vanjskih poslova, sutra će se održati sudsko ročište, nakon čega bismo mogli saznati koliko će se navijača kazneno goniti, koliko prekršajno, a koliko će ih možda biti pušteno na slobodu. No informacije se mijenjaju iz sata u sat.

Policija suzila broj osumnjičenih za ubojstvo

Još uvijek nije utvrđeno tko je ubio 29-godišnjeg navijača AEK-a, no Šepat ima informaciju od grčkih kolega da je policija suzila broj osumnjičenih na 13.

"Među njima je devet hrvatskih državljana, troje grčkih i jedan iz Albanije. Moguće je da se radi o samo jednom počinitelju ili više njih, ali isto tako postoji mogućnost da nitko od osumnjičenih nije kriv za ubojstvo", otkrio je reporter Nove TV pa dodao su neki grčki mediji objavili da je ubojica navijač Panathinaikosa, ali treba napomenuti da su te informacije neprovjerene.

Također, Nova TV je u posjedu ekskluzivnih snimki na kojima se može vidjeti dolazak huligana iz Hrvatske, koji su bili potpomognuti huliganima iz Grčke. Također, može se vidjeti kako ih prati sedam policajaca, a to baca dodatnu ljagu na grčku policiju koja nije bila pripremljena za dolazak navijača.

Iz visokih, ali neslužbenih izvora Šepat pak saznaje da AEK odbija dati snimku sigurnosnih kamera oko stadiona, a to bi moglo promijeniti kontekst sukoba - možda je bio i dogovoren.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider