Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOGOMETNI PRAZNIK NA OTOKU

VIDEO Što je to tako posebno u Boxing Dayu i zašto je Englezima toliko nevjerojatno bitan?

Pitate se zašto su Englezi već danas krenuli s nastavkom prvenstva? Malo je toga što bi njih navelo da ne odrade Boxing day!

Tradicija ludnice na tribinama dan iza Božića datira od 1958. godine.

Tada su se prvenstveno organizirale utakmice lokalnih rivala. Zbog atraktivnosti protivnika, ali i da se izbjegnu duža putovanja za navijače usred blagdana. Sama tradicija nije striktno nogometna već je vezana uz povijest engleskog društva.

Boxing day je tradicija

Dan iza Božića, bogate obitelji darivale su svoje sluge, ali Boxing day u modernom nogometu često zna darivati navijače s većim prosjekom golova. Rekord i dalje drži Boxing day 2002. i 2003., s prosjekom većim od tri gola po utakmici.

Englesku nogometnu javnost oduševio je naš Ivan Perišić jer je danas igrao cijelu utakmicu samo 9 dana nakon borbe za broncu protiv Maroka.

"Njegov nastup je stvarno impresivan što ga čini ultimativnim profesionalcem."

"Čovjek je stroj."

Arsenal dočekao Boxing day tražeći napadača

A da bi Arsenalov stroj pod vodstvom Mikela Artete i na kraju sezone ostao na vodećem mjestu, navijači Topnika očekuju dovođenje novog napadača nakon ozljede Gabriela Jesusa. No, Arteta, iako očekuje pojačanje, staje na loptu.

"Možemo li si dozvoliti ne dovođenje igrača kojeg želimo? To je moje pitanje."

"Možemo dovesti napadača, jamčim vam to, ali ne možemo si dopustiti dovesti bilo kojeg igrača a da nije za nas. To si jednostavno ne smijemo dopustiti, to je sigurno."

Klopp o pojačanjima kao i uvijek nedovoljno konkretan

Sigurno je i to da je cijeli nogometni svijet zadivljen kvalitetama engleskog reprezentativca Judea Bellinghama kojeg se povezuje s Liverpoolom. Upravo stoga je Klopp upitan što misli kolika će stajati njegov eventualni transfer?

Rekao bih da stvari koje on već sada zna su stvari koje je teško naučiti dok su stvari koje mora poboljšati lagane za naučiti, tako da se radi o stvarno dobrom igraču. Ne kažem ništa novo, a to mislim već dvije, tri godine otkako se iskazao u Dortmundu. Svi to već znaju, ali nemam pojma što to znači kada je novac u pitanju."

Špekulacije bombastičnih transfera i masovni pohod navijača na engleske stadione. Sve je to uobičajen folklor vezan uz Boxing day. A ovaj današnji je poseban jer je zbog Svjetskog prvenstva stigao nakon šest tjedana stanke od klupskog nogometa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider