Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BUĐENJE NOGOMETA

VIDEO Stadioni im zajedno primaju niti deset tisuća gledatelja, a sad su odigrali međusobno pred 43 tisuće

Aviva stadion u Dublinu ugostio je finale irskog FAI Cupa, a sve je iznenadila rekordna posjeta.

St. Patrick vs. Bohemians (Foto: Profimedia)

41.238 gledatelja bilo je prisutno na finalu irskog nogometnog Kupa 1945. godine i to je do ovog tjedna vrijedilo kao rekordna posjeta jedne međusobne utakmice irskih klubova.

Rekord je stajao od Drugog svjetskog rata

No, napokon je i to srušeno, budući da je na ovogodišnjem finalu, na dublinskom Aviva stadionu, bio 43.881 gledatelj. Na utakmici između Bohemiansa i St. Patricks Athletica, koji su drugonavedeni dobili rezultatom 3:1.

Nevjerojatna je to posjeta ako znamo da njihovi stadioni zajedno primaju 9840 gledatelja. Na Richmond Park St. Patricksa stane 5340 gledatelja, dok kod Bohemiansa na Dalymount Park stane 4500 tisuće. Ali, rijetko kad su ispunjeni baš do posljednjeg mjesta.

No, očito je finale Kupa malo drugačija stvar pa su se svi bliski tim klubovima pokušali dočepati ulaznice, za kojima je bila prava pomama.

Gotovo pa amateri s minijaturnim stadionima

Klubovi u Irskoj su tek odnedavno profesionalni, no plaće nisu velike i zapravo je rijetko tko profesionalni nogometaš u pravom smislu te riječi, a u europskim natjecanjima većinom ispadaju u prvim kolima. Irska je tek 34. liga Europe po UEFA koeficijentu.

Upravo zbog toga je jako lijepo vidjeti ovakve prizore, gdje nogomet ne mora biti igra milijuna nego jednostavno sport koji svi toliko vole. Pa čak i kad je irski nogomet u globalu, uključujući i onaj reprezentativni, u podosta teškoj situaciji.

Kako je bilo na toj utakmici, pogledajte u videu ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider