Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgrađen od 974 kontejnera

VIDEO Bili smo na neobičnom stadionu: Poslije Svjetskog prvenstva će se – razmontirati

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja posjetio je stadion 974, jedan od onih na kojima će se igrati Svjetsko prvenstvo u Kataru krajem ove godine.

Još samo ždrijeb skupina za SP 2022 i sve će biti spremno za start Mundjala. Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenog do 18. prosinca ove godine na ukupno osam stadiona.

Jedan od njih - Stadion 974 - zanimljiv je po tome što je ime dobio po pozivnom broju za Katar, ali i zbog činjenice da su u njegovoj konstrukciji 974 kontejnera.

"Ta priča predstavlja Katar kao zemlju koja voli komunicirati sa svijetom i koja želi poručiti navijačima da su dobrodošli sudjelovati na ovom velikom događaju. Ovaj stadion je referentna točka i primjer za infrastrukturu koja se može koristiti na velikim događajima poput Svjetskog prvenstva, a da nakon završetka nemate problem s neiskorištenom i problematičnom infrastrukturom što je uvijek glavni problem sa stalnim stadionima. Ovaj se stadion može u potpunosti razmontirati te preseliti na drugu lokaciju, a materijali koje smo koristili su uglavnom reciklirani. Naravno i lokacija se onda može u potpunosti prenamijeniti nakon što se stadion preseli", pojasnio je za Dnevnik Nove TV direktor ovog stadiona Mohamad Al Atwaan.

Da li znate kamo ćete ga preseliti nakon Svjetskog prvenstva? 

"Još nije odlučeno na koju lokaciju, u koju zemlju će se preseliti. No, to je naša obaveza i dio dogovora koji rješavamo s FIFA-om."

Osim što je ovaj stadion ekološki prihvatljiviji, u konačnici je i jeftiniji od ostalih:

"Konačni obračun s izvođačem radova još nije završen, ali ako ga usporedimo s ostalim stadionima koji imaju jedan kapacitet, a građeni su na tradiocionalan način, on je jeftiniji oko 20 posto", zaključio je Al Atwaan.

Kako izgleda Stadion 974 i što navijači na njemu mogu očekivati, pogledajte u reportaži Milana Stjelje.

Katar: Stadion od 974 kontejnera



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider