Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekinuli minutu šutnje

VIDEO Škotski navijači još jednom pokazali što misle o kraljevskoj obitelji: "Lizzie je u kutiji!"

Navijači Celtica i Dundee Uniteda još su jednom odradili performans pod minutom šutnje za kraljicu Elizabetu II.

Navijači Celtica (Foto: YouTube)

Poznato je kako Škoti baš nisu skloni britanskoj kraljevskoj obitelji. Kako kroz povijest, dok su ovi još imali zakonodavnu vlast, pa tako i danas, kad su ostali tek simbolika.

Unatoč tome, mnogi Britanci i dalje prema njima imaju razne emocije, od obožavanja pa do poštovanja. No, kao što smo već naveli, većina Škota ne, što se najbolje vidi kod navijača, one skupine koja inače nema problema sa suzdržavanjem svojih stavova.

Navijači Celtica i Dundeeja rekli su što misle

Oni Celticovi su svoje osjećaje već pokazali u utakmici Lige prvaka, ali isto su ponovili i u domaćem prvenstvu, koje se proteklog vikenda nastavilo. 

Celtic je gostovao kod St. Mirrena, a njihovi navijači znali su da će prije susreta uslijediti minuta šutnje.

Istu oni nisu poštovali, nego su razvili transparent "Mrzite li kraljevsku obitelj, zaplješćite rukama", nakon čega je cijela gostujuća navijačka tribina to i napravila, a pridružio im se cijeli stadion.

Ovoj vikend akciji pridružili su se i navijači Dundee Uniteda, koji su gostovali kod Rangersa, kluba iz Glasgowa čiji su navijači odani kruni i smatraju se Britancima prije nego Škotima.

Prije nego što ih je Antonio Mirko Čolak počastio dvama pogocima, dovoljnima za pobjedu aktualnog prvaka, Dundeejevi "tifosi" na minutu šutnje reagirali su pjesmom "Lizzie's in the box" (Lizzie je u kutiji), time ponovivši postupak navijača irskih Shamrock Roversa na utakmici Konferencijske lige.

Dobili su žestok odgovor navijača Rangersa, koji su ih vrijeđali i počeli pjevati pjesme koje veličaju Veliku Britaniju.

Danas je kraljičina sahrana napokon na rasporedu, nakon čega bi se život u Ujedinjenom Kraljevstvu, posebno onaj sportski, trebao nastaviti po svojem normalnom tijeku.

No, ovaj vikend, ali i prošli tjedan tijekom europskih utakmica, pokazao nam je što stanovnici Otoka misle o spomenutoj obitelji, posebno kako se više udaljavamo od prijestolnice.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider